Nederlanders naar EK schaken in Aix-les-Bains

Het 12e individuele Europese Kampioenschap schaken wordt van 21 maart tot en met 3 april in het Franse Aix-les-Bains gehouden. Nederlands Kampioen Jan Smeets is een van de Nederlanders die meedingt naar de Europese titel en één van de 23 felbegeerde kwalificatieplaatsen voor de aanstaande World Cup in Khanty-Mansiysk. Andere grootmeesters uit de vaderlandse top die afreizen naar Zuid-Frankrijk zijn Ivan Sokolov, Erwin l’Ami en Dimitri Reinderman.

Het Europees Kampioenschap is sterk bezet met onder andere tien grootmeesters met een rating van 2700+ en ruim 150 grootmeesters in totaal. De Rus Peter Svidler is de deelnemer met de hoogste rating. Nederlandse deelnemers aan het EK zijn:

 

Daan Brandenburg, Benjamin Bok, Robin van Kampen, David Miedema, Jochem Snuverink, Lisa Schut, Richard Vedder en Dick de Graaf. Het Europees Kampioenschap wordt gespeeld in de vorm van een open Zwitsers toernooi waarbij na 11 ronden de kampioen bekend is. De eerste ronde van het EK-mannen staat voor 22 maart op het programma. Het totale prijzenfonds bedraagt ruim 110.000 euro, met een hoofdprijs van 20.000 euro.
Het EK-vrouwen vindt in mei plaats in Tbilisi (Georgië).

Meer informatie over het EK-algemeen in Aix-les-Bains is te vinden via de toernooisite.

(Jeroen Bosch, KNSB)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *