Einde van SBSA en zijn berichten ..

Na zo’n tien jaar naar een groot bestand de schaakberichten van de Stichting Bevorderen Schaken Apeldoorn (SBSA) te hebben verzonden, verscheen vandaag het laatste SBSA-bericht (550). De stichting wordt opgeheven, maar geeft in feite het stokje door aan Schaakstad Apeldoorn. Er is vanaf 1998 voorwaar een knap staaltje organisatie van de grond gekomen door personen als Karel van Delft, Merijn van Delft, Marco Beerndsen, Martin van Dommelen en de algemeen bestuursleden Arkadi Hachijan en Stefan Kuipers. Naast vele trainingen (voornamelijk jeugd) kwam Homburg Apeldoorn jarenlang goed mee in de Meesterklasse.

Uit het laatste bericht:

Laatste SBSA emailbericht

Dit is het laatste SBSA emailbericht. SBSA wordt opgeheven. Het SBSA bestuur en de redactie bedanken alle lezers en de vele mensen die de afgelopen jaren een bijdrage hebben ingestuurd. SBSA is opgericht in 1998, de SBSA berichten verschenen vanaf 2001. De bestuursleden van SBSA blijven actief in de schaakwereld. IM Merijn van Delft blijft actief met training en coaching en schrijft onder meer voor de ChessVibes magazines CVT en CVO, zie www.chessvibes.com.

De redacteur van de SBSA-berichten Karel van Delft is met nieuwe initiatieven bezig. Zie daarvoor binnenkort zijn site www.schaaktalent.nl. En verder www.maxeuwe.nl/columns. SBSA trainer IM Yochanan Afek blijft bereikbaar via zijn site www.afekchess.com.

Voorzitter Merijn van Delft:

Ook ik wil iedereen hartelijk bedanken voor de mooie jaren die we met SBSA hebben gehad. Op het gebied van jeugdtraining, locale toernooien en berichtgeving komen een aantal taken die SBSA op zich nam, nu weer bij de Apeldoornse schaakclubs te liggen. Wat betreft de opleiding van Apeldoornse jeugdtalenten ligt er een uitdaging voor De Schaakmaat, locale toernooien lijkt me duidelijk wat voor Schaakstad Apeldoorn. Qua berichtgeving is de clubsite van Schaakstad Apeldoorn webmaster Ed van der Meulen een voorname kandidaat om iets van het gat op te vullen dat met dit laatste SBSA emailbericht ontstaat. Laten we ons met z’n allen blijven inspannen voor het Apeldoornse schaken.”

De schakersinfo redactie en alle medewerkers danken met name Karel van Delft (en het team) voor zijn inzet voor de schaakwereld en wensen hen veel succes met hun verdere activiteiten.

Jan Bey.

(Foto Merijn en Karel van yourchess.net)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *