Willy Hendriks wint 20e Olympus toernooi

(foto De Toren Arnhem: Willy Hendriks ontvangt 1e prijs van voorzitter Arie Schouten)

Evenals in het jaar 2000 heeft IM Willy Hendriks op zeer vakkundige wijze de titel “20e Olympus kampioen” binnengehaald.

Het toernooi met 145 bezoekers was er weer een van een uitzonderlijke klasse. Toch met een redelijk sterke bezetting en in combinatie met veel gezelligheid, prijzen en schaakthema’s was het meer dan een geslaagd toernooi.  De variatie bestond uit het volgen van live partijen van het Armeense nationaal kampioenschap tot aan het Tata Steel (waar Giri van Gelfand wist te winnen). Naast het zeven rondige rapid schaaktoernooi, waarbij de eerste drie een prijs in ontvangst kregen,  wist ook de NBvS elke ronde een schaakprobleem “mat in twee” te presenteren en onder de goede inzendingen een winnaar aan te wijzen. Eveneens de bingobal zorgde voor elke ronde een prijs. Als dat nog niet genoeg was, mochten de deelnemers ook een team samenstellen en de beste viertallen streden om drie schaakklokken voor de verenigingen die zij vertegenwoordigen. De deelnemers die als laatste waren geëindigd kregen een (troost) prijs in de vorm van een schaakboek.

Om de zaak nog meer ambiance te geven was ook schaakkunst present, die vele prijzen ter beschikking stelden. Er zijn maar weinig toernooien waar nog veel deelnemers voor  de prijsuitreiking na bleven, waarbij elk podiumplaats was verzekerd van een prijs en luid applaus. In totaal werden er meer dan 150 prijzen uitgereikt. Met de complimenten aan de organisatie van sv De Toren Arnhem.

Zie de toernooisite voor meer uitslagen per klasse en voor meer foto’s van Monique van Hoorn en George Knottnerus op de website.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *