Stoffige imago opkrikken met mooie dame..

Het ‘hete’ schaakthema van deze week zijn de nieuwe schaakregels van de Europese Schaakbond (ECU). Die gaan voornamelijk over correcte kleding en het uitbannen van ‘onwelriekende geuren’ van sommige schakers. Echter ook over het ‘extra wapen’ van de schakende vrouwen. Dat eerste argument ondersteun ik van harte, maar het tweede argument lijkt mij erg jammer en een grote onzin. Het maakt het schaken juist voor een groter publiek geschikt. Of zoals HSG’er Wim van der Wijk het vandaag in alle HDC-media met de titel ‘Decolleté schaakmat’ schreef: “Eigenlijk heel verfrissend gezien het stoffige image van de schaakwereld met zijn nerd-uitstraling“. Zijn mening steunen we bij schakers.info dan ook van harte! Okay, toegegeven, zoals op bijgaande foto’s hoeft nu ook weer niet achter het schaakbord te verschijnen. Maar het maakt de sport wel veel leuker.

We zijn dan ook niet heiliger dan de paus en laten u in dit artikel enige ‘leuke schaakstellingen’ zien. In het verleden is het ook al voorgekomen dat er een tweetal wereldtoppers streden om de hand van een mooie schaakster (zie foto rechts).

Op diverse blogs en kranten werd nog eens benadrukt dat er voortaan slechts twee knopjes los mogen. Maar wat nu als er geen knopjes zijn.. zie bijvoorbeeld de foto (links) van een vrouwentoernooi die zelfs het forum van Utrechtschaak.nl haalde. Als u die humorvolle discussie wilt volgen ga dan naar het forum van Utrechtsschaak.nl en klik op het draadje ‘Slecht nieuws’ (17-03-2012). Opvallend detail: veel ongeloofwaardige commentaren/meningen.

Omdat we u heel graag een overzichtje geven van dit nieuwsthema, onderaan dit stukje ook nog even enige perslinkjes. Voor de foto’s hebben we voor u in onze databank en die van internet gekeken en dan met name met dank aan 123rf.com. Veel foto’s hadden we in ons archief van Alexandra Kosteniuk, maar die zien we overal al in kranten en sites verschijnen en laten we eerlijk zijn: er zijn mooiere ..  foto’s.

En om Wim van der Wijk in zijn artikel van vandaag even gerust te stellen. We zullen in ons zomertoernooi in Leiden geen sancties aankondigen als er bij de deelnemende dames meer knoopjes loszitten dan toegestaan. ‘Onwelriekende’ deelnemers zullen we wel op de regels duiden!

(Jan Bey)

Nieuwsblad.be

nusport.nl

waarmaarraar.nl

nujij.nl

dezekerweter.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *