Benjamin Bok in Duitslands grootste Open toernooi

(Archieffoto René Olthof: Benjamin Bok hoogst genoteerde Nederlander in Deizisau)

Van 5 tot en met 9 april a.s. wordt in Duitsland het grootste Open schaaktoernooi – 16e Int. Neckar Deizisau Open – gehouden. Meer dan 700 spelers komen in het Paasweekeinde naar Deizisau en strijden dan in drie groepen voor een prijzenfonds van 15.000 euro.

Met bijna 100 titelhouders, waaronder meer dan twintig grootmeesters, is dit keer de A-groep het sterkste in de historie van dit toernooi. In de top van de deelnemerslijst prijken onder meer de namen van Etienne Bacrot (met de hoogste rating van 2706), titelhouder Arkadij Naiditsch (vorig jaar won hij met de score van 8,5 uit 9), Andrei Istratescu (Fra), Viktor Erdos (Hon), David Baramidze (Dui) or Vladimir Baklan (Oekr).

Uit ons land zullen onder meer deelnemen: Benjamin Bok (IM, 2502), Robin Swinkels (GM, 2494), Twan Burg (IM, 2464),  Jeroen Bosch (IM, 2386) en Jaap Vogel (FM, 2171).

Het toernooi start op donderdag 5 april (18:30 uur) en zal eindigen op tweede paasdag maandag 9 april. De partijen aan de bovenste 16 borden worden live op internet getoond. Op de officiële toernooisite verschijnen dagelijks verslagen, foto’s en video’s. Daarnaast zal er – voor de liefhebbers – na elke ronde een live radio-verslag (interviews) zijn.

Officiele website: Neckar Open
Live: liveschach.net
Lijst van titelhouders >>> titelhouders

Georgios Souleidis

(Press officer 16th international chess open Deizisau)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *