LSG versterkt naar meesterklasse

LSG_kampioensteamLD

Leiden – Met een flink versterkt team keert het Leidsch Schaakgenootschap (LSG) na een jaar afwezigheid terug op het hoogste niveau. De ambitie om een stabiele club in de meesterklasse te worden, gaat boven het principe uitsluitend met amateurschakers te spelen.

LSG-huldRaoul-Mark300Tijdens de huldiging van het team dat kampioen werd (op de foto – met links teamleider Folkert-Jan Geertsma – staan 7 van de 10 spelers) van de landelijke eerste klasse, kondigde voorzitter Raoul van Ketel gisteravond de komst van Jan Sprenger naar LSG aan. Sprenger komt op amateurbasis over van De Stukkenjagers uit Tilburg, waar hij uit onvrede over de beleving binnen het team vertrok. Vanwege de reisafstand vanuit zijn woonplaats Tilburg gaat hij bij LSG niet in de interne competitie spelen. ,,Maar hij probeert zoveel mogelijk activiteiten te volgen”, aldus teamcaptain Folkert-Jan Geertsma.

LSG-huldJW-FJ300Opmerkelijker is dat LSG probeert de in Leiderdorp woonachtige professional Predrag Nikolic voor de komende drie jaar vast te leggen als speler/coach. De bekende grootmeester vierde successen met het inmiddels afgegleden HSG. ,,We hebben hem gevraagd wat zijn eisen zijn”, aldus Geertsma. ,,Die zijn niet heel hoog. Wij hebben tot juli de tijd om het financieel rond te krijgen.”
Daarmee zou de Leidse ploeg niet langer uit louter amateurschakers bestaan. ,,Het heeft discussie opgeleverd binnen de club”, zegt Geertsma. ,,We willen het financieel rond krijgen zonder de leden te raken, buiten de reguliere begroting om.”

Na dertien jaar onafgebroken op het hoogste niveau te hebben gespeeld, degradeerde LSG vorig seizoen. ,,Het was best moeilijk de favorietenrol in de eerste klasse waar te maken”, merkte de teamcaptain.
Door de versterkingen lijkt een nieuwe degradatie uitgesloten. Geertsma: ,,Als Sprenger én Nikolic komen, verwacht ik dat we voor de derde plaats kunnen gaan.”

Hielke Biemond, Leidsch Dagblad, woensdag 15 mei 2013.

(Foto’s LSG-groep: Dick Hoogewoning, Leidsch Dagblad, overige foto’s Schakersinfo IPhone)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *