KNSB stemt voor Karpov in Presidentsverkiezingen

De Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB) zal in de komende verkiezingen voor het FIDE Presidentschap Anatoly Karpov steunen. Het bestuur van de KNSB heeft dit unaniem beslist na kennis te hebben genomen van de teams en de verkiezingsprogramma’s van beide kandidaten: de zittende president Kirsan Ilyumzhinov en de voormalige wereldkampioen schaken Anatoly Karpov.

De laatste vijftien jaar stond Ilyumzhinov aan het hoofd van de wereldschaakbond (FIDE). Alhoewel bijvoorbeeld de internationale rating goed geadministreerd wordt door het FIDE kantoor, is het duidelijk dat er nog veel te wensen overblijft – met name de organisatie van internationale FIDE kampioenschappen moet beter, met als meest in het oog lopende voorbeeld de organisatie van de WK-cyclus.

De KNSB kiest daarom voor verandering, en is ervan overtuigd dat oud-wereldkampioen Karpov in staat zal zijn om een betrouwbare en eenduidige WK-cyclus op te zetten. Nederland zal daarom op Karpov en zijn team stemmen.

Tot slot roept de KNSB beide teams en alle leden van de FIDE op tot het houden van eerlijke en waardige verkiezingen die recht doen aan het FIDE motto Gens Una Sumus (wij zijn allen een familie).

(Jeroen Bosch)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *