Karpov: 'We have to beat the system..'

In het toonaangevende wereldwijde schaakmagazine New In Chess (2010/6) heeft hoofdredacteur Dirk Jan ten Geuzendam een interview met de voormalige wereldkampioen Anatoly Karpov. De 12de wereldkampioen hoopt op het komende FIDE-congres tot de nieuwe President van de FIDE te worden gekozen. Karpov en zijn team: ‘We have to beat the system that they have been building up for 15 years’. Hij hoopt een einde te kunnen maken aan ‘financial slavery’ van sommige FIDE-landen. De FIDE moet weer een gezonde organisatie worden en moet kantoren hebben in Moskou, Parijs en New York, met een bestuur ‘that brings real sponsorship to the game’.

New In Chess 2010/6

Hoofdredacteur Dirk Jan ten Geuzendam had onlangs in Dortmund – tijdens de Sparkassen Chess-Meeting’ een gesprek met Karpov. die net terugkeerde van een tour langs zeven Aziatische landen. Met zo’n 170 landen is de FIDE na de voetbalbond FIFA (202 landen) de grootste sportbond met hun aangesloten federaties. ‘If we cannot beat the system now, the chess world will suffer for another 10, 20 or maybe even 30  years.’ Voor het volledige vraaggesprek verwijzen we u door naar het onlangs verschenen magazine New In Chess.

Bijna vanzelfsprekend kunt u in dit populaire magazine meerdere interessante items verwachten als daar zijn; NIC’s Café (vraag & antwoord), Your Move (opinie), een verhaal van Genna Sosonko over de hoogtijdagen van het internationale Café Central in Wenen. Verslagen van toernooien als bijvoorbeeld Canadian Open (Shabalov) en het Zwitserse Biel waarin veel jeugd acteerde en zag men Fabiano Caruana zegevieren.

Jan Timman heeft het over zijn liefde voor het eindspel, Matthew Sadler met zijn ‘Nopenings and Nendings’ en een SOS van Jeroen Bosch die een nieuw recept toont  voor het Oud-Indisch. Loek van Wely verteld over zijn Amerikaanse tour en Hans Ree bekeek – als een fan van Petrosian – het nieuw verschenen matchboek Petrosian vs Botwinnik uit 1963. En nog veel meer..

Oh ja, ‘Just checcking’: heefft u enig idee wat Klaus Bisschoff als eerste in veiligheid zou brengen als zijn huis in brand zou staan?

(JB)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *