ONJK 2019 Borne: Internationale jeugd strijdt weer om de titel van Open Nederlands kampioen

(Persbericht)
Maandag 5 augustus start in Borne het Open Nederlands Jeugdschaak Kampioenschap (ONJK). Sporthal ’t Wooldrik wordt al weer voor de negende keer omgetoverd tot een echt schaakcentrum. Tot en met zaterdag 10 augustus strijden jongens en meisjes in acht verschillende leeftijdscategorieën om de titel. Het ONJK is met meer dan 250 deelnemers  één van de grootste en leukste jeugdtoernooien van Europa. Ook dit jaar is het deelnemersveld weer erg sterk, waardoor het weer een spannende strijd beloofd te worden. Wil je ook mee doen? Meld je dan aan via onze website www.onjk.nl. Naast de fanatieke strijd om de titels, is het vooral ook een gezellig toernooi. Dus iedereen die kan schaken is welkom!
Natuurlijk is er ook een recreatieruimte waar iedereen zelf een potje kan schaken, lekker kan rondneuzen in een winkel met schaakspullen of andere wedstrijden kan volgen via digitale live borden. Hier staan bijvoorbeeld ook twee tafeltennistafels, zodat iedereen zijn of haar energie kwijt kan. Verder organiseert de Bornse Voetbalvereniging BVV  op donderdagmiddag een voetbaltoernooi, kunnen de deelnemers lekker een duik nemen in het naastgelegen zwembad of een bezoekje brengen aan Kids City.
Het toernooi is uiteraard ook toegankelijk voor publiek. Het is niet alleen mogelijk om een kijkje te nemen in de speelzalen, maar ook om de belangrijkste partijen live op een groot scherm te volgen in de recreatieruimte. Hier is ook de mogelijkheid om zelf een potje te schaken.
Over het toernooi
Het toernooi wordt al weer voor de 45ste keer in Nederland georganiseerd, waarvan 27 keer in Twente. De gemeente Borne en het adviserende platform de BLOS (Bestuurscommissie Lichamelijke Opvoeding en Sport) steunen het toernooi door de zaal ter beschikking te stellen.
Het toernooi wordt gehouden onder auspiciën van de KNSB en ook zij hebben er hun goedkeuring aan gegeven. Voor meer informatie: www.ONJK.nl

1 reactie

  1. Annie de Groot schreef:

    weten jullie al op welke data het 10e ONJK in Borne wordt gespeeld?
    Wij willen in de planning van het Nivon Natuurvriendenhuis Krikkenhaar die dagen uitsluitend voor schakers reserveren.
    Eerste volle week van augustus of tweede week van augustus 2020?
    Graag reactie en groeten, Annie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *