Hoogeveen 2023

 

 

Het Hoogeveen Schaaktoernooi wordt dit jaar van zaterdag 21 tot en met zaterdag 28 oktober gehouden. Het toernooi bestaat uit twee leuke matches, een amateurtoernooi in de ochtenduren en het Hoogeveen Open in de middaguren. De spelers van de matches worden nog bekend gemaakt.

Het toernooi vindt plaats in het gemeentehuis van Hoogeveen. De partijen zijn live te volgen via de toernooi website..

Hoogeveen Open

Het Hoogeveen Open begint dit jaar op zaterdag 21 oktober. Er is ruimte voor 40 spelers. Zij spelen negen ronden. Op woensdag 25 oktober is er een dubbele ronde. Om aan het toernooi mee te kunnen doen moeten deelnemers een Fide-rating hebben van minimaal 2100. Bij het ontbreken van een FIDE-rating telt de nationale rating. De datum van registratie is leidend.

Amateurtoernooi – middag

In de middaguren wordt vanaf zaterdag 21 oktober ook een amateurtoernooi gehouden. Er is ruimte voor 60 spelers. Zij spelen negen ronden. Op woensdag 25 oktober is er een dubbele ronde. Om aan het toernooi mee te kunnen doen mogen deelnemers een Fide-rating hebben van maximaal 2200. Bij het ontbreken van een FIDE-rating telt de nationale rating. De datum van registratie is leidend.

Amateurtoernooi – ochtend

In de ochtenduren wordt er vanaf zaterdag 21 oktober een amateurtoernooi gespeeld. Dit staat open voor iedereen met een FIDE-rating van maximaal 2200. Bij het ontbreken van een FIDE-rating telt de nationale rating. De datum van registratie is leidend. Dit toernooi kent 7 ronden en maximaal 100 deelnemers. Woensdag 25 oktober is een rustdag.

Speeltempo

Het speeltempo voor het Hoogeveen Open en amateur – middag is 40 zetten in 90 minuten, 30 minuten extra tijd + 30 seconden toegevoegde tijd per zet vanaf zet 1.

Voor de amateurgroep in de ochtend is het speeltempo 90 minuten + 30 seconden toegevoegde tijd per zet vanaf zet 1.

 

Meer informatie op de website van het toernooi: https://www.hoogeveenchess.nl/nl/toernooi-informatie-2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *