King Loek’s come-back bij Tata

Van 13 t/m 29 januari 2012 zal de 74ste editie van het Tata Steel Chess Tournament (v/h Hoogovens, v/h Corus) plaatsvinden. Zoals de organisatie al in oktober via een persbericht aan de schaakwereld kenbaar maakte, zal dit toernooi met dit deelnemersveld het sterkste uit zijn – lange en rijke – historie zijn!

Met in de B en C grootmeestergroepen acht sterke schaakvrouwen en de terugkeer van oud-winnaar Jan Timman is het organisatiecomité erg in zijn nopjes. Timman zal dit keer in de B-groep zijn kunsten vertonen. De A-groep heeft dit keer een gemiddelde rating van 2752 en overtreft het qua bezetting de sterkste samenstelling: de jubileumeditie in 2008 met 2740.

Over terugkeren en herintreden gesproken. De Nederlandse inbreng in de A-groep van het toernooi is van het 17-jarige toptalent Anish Giri en de van zijn sabbatical terugkerende Loek van Wely (archieffoto Maaijveld). Wij zijn erg benieuwd naar de schaakvorm van beide Nederlanders in dit sterke deelnemersveld. Het Tata Steel Chess Tournament vindt traditioneel plaats in sporthal De Moriaan in Wijk aan Zee. De toegang voor het publiek is gratis.

Op schakersinfo kunt u eveneens traditioneel onder meer sfeervolle dagverslagen en columns verwachten.

(JB)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *