Peter Boel prolongeert Tata journalistentitel

Robert Moens feliciteert Peter Boel (foto: Maaijveld)

Robert Moens feliciteert Peter Boel (foto: Maaijveld)

Van 15 tot en met 18 januari jl. werd voor de 26ste keer het Tata journalistenkampioenschap gehouden. En opnieuw bleek schaakjournalist Peter Boel (New In Chess) de sterkste schaker in dit zevenrondentoernooi.  Op bijgaande foto van Maaijveld (zelf ook deelnemer, maar

Finalematch Boel-Voorn (foto: Maaijveld)

Finalematch Boel-Voorn (foto: Maaijveld)

daarover straks) feliciteert Robert Moens als Tata Steel perswoordvoerder hem direct na afloop van zijn gewonnen partij tegen medekoploper Martin Voorn (o.a. eindredacteur bondsblad ‘Schaakmagazine’).  Een goede start kende Cees Visser met 4 punten uit 5 ronden, maar verloor helaas zijn laatste twee partijen van Voorn en Alexander Münninghoff. Ook de noordelijk journalist Remco Heite (ja, eveneens tweejaarlijks toernooiorganisator die een paard weggeeft) speelde een uitstekend toernooi en werd ongedeeld tweede. Uw verslaggever zakte na een goede start (3 uit 4) volledig in en speelde verder geen rol van betekenis meer. Ik ben inmiddels te oud voor twee partijen per dag, wat overigens niet wil zeggen dat ik me oud voel!

De schaakbijeenkomsten van het journaille, met dit keer 32 deelnemers, zwierf de afgelopen jaren van restaurant, strandpaviljoen naar hotelzaal en was nu weer eens te gast in de Moriaan. Oké, toegegeven hier en daar was het even passen en meten met startende tienkampers om je heen, maar dit verliep gelukkig in goede harmonie en verliep naadloos. De VIP-ruimte (waar normaal op weekdagen het commentaar wordt gegeven) was op zaterdag en zondag het strijdtoneel van de laatste drie beslissende speelronden en daar was het door de ruimere speeltafelruimte dan ook prettig toeven. De nummers 1 t/m 5 waren uiteindelijk de echte diehards van dit evenement:  1. Peter Boel (6), 2. Remco Heite (5,5) 3/5. Martin Voorn, Hans Berrevoets en Alexander Münninghoff met 5 punten. Zie de website www.tatesteelchess.com (onder amateurs) voor alle overige uitslagen.

Vrins-Maaijveld (foto: Bey)

Vrins-Maaijveld (foto: Bey)

Bij de prijsuitreiking kwam Arno Vrins van de organisatie nog even een heldin in het zonnetje zetten. Dichteres en fotografe Maaijveld (pseudoniem van Maaike Valkenburg) had de moed om in dit veld als huisschaker – met een rating van 1151 – opnieuw te gaan deelnemen. Ze deed dit al eens in 2012 en scoorde toen 1 uit 7 (zie een vorig verslag op schakersinfo: http://www.schakers.info/?page_id=3009). Dit keer ging ze zeven keer onderuit en voor haar betoonde moed kreeg ze een aanmoedigingsprijs in de vorm van een handgemaakte houten Dame (foto van uw scribent voor het nageslacht).

 (Jan Bey)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *