Dit weekeinde de Schachbundesliga van start..

Op vrijdag 8 oktober gaat ook de landelijke competitie bij onze oosterburen, de Schachbundesliga, van start. Dan staan er alvast drie ontmoetingen uit de zevende ronde op het programma en in het weekeinde dan vervolgens twee volledige competitieronden in Baden-Baden, Bremen, Wattenscheid en Aue. De Schachbundesliga heeft ook een noviteit te melden: alle partijen worden live gepresenteerd in een nieuwe live portal met veel extra mogelijkheden. 

Het seizoen begint met enige topwedstrijden in Baden-Baden met vier teams waarin maar liefst 27 grootmeesters acte de présence geven. Bij de SC Remagen zien we onder meer Benjamin Bok in de opstelling. Op zaterdag de wedstrijd tussen Banden-Baden vs Solingen en kijk naar eens deze samenstelling:

 
  OSG Baden-Baden   SG Solingen  
1 Peter Svidler 2731 Chanda Sandipan 2641
2 Sergei Movsesian 2723 Jan Werle 2574
3 Etienne Bacrot 2716 Predrag Nikolic 2597
4 Michael Adams 2728 Markus Ragger 2628
5 Franc. Vallejo Pons 2697 Romain Edouard 2636
6 Arkadij Naiditsch 2674 Artur Jussupow 2589
7 Jan Gustafsson 2646 Sipke Ernst 2587
8 Philipp Schlosser 2574 Alexander Naumann 2544

De runner-up van vorig seizoen Bremen (en in feite de enige die het sterke Baden-Baden in theorie naar de kroon kan steken) speelt in de thuisbasis en krijgt Delmenhorst, Hamburg en Berlijn op visite. In Wattenscheid (Bochum) komen Emsdetten, Trier, en Griesheim twee ronden schaken. Hier kunnen we enkele jonge talenten aan het werk zien: de jongste Duitse grootmeester Sebastian Bogner en Emsdetten zal vermoedelijk met de jongste Nederlandse grootmeester Anish Giri verschijnen. In Aue (in het verste oostelijke deel van Duitsland) zullen de teams van debutant Nickelhütte Aue, Bayern München, Katernberg en Mülheim de degens kruisen.

De opstellingen van de overige wedstrijden zullen in Baden-Baden worden bekendgemaakt. Alle partijen worden op internet live getoond met een simpele klik op de partij en bij alle partijen neemt een sterk programma de analyse voor zijn rekening. Ook zal erna direct een download mogelijk zijn.

Georgios Souleidis

(Redacteur website Schachbundesliga)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *