Jubilerend Sissa wint NK-snelschaken door Jan Bey

sissa1

 

Zaterdag 9 april jl. vierde de Groningse meesterklasseclub Sissa zijn 80-jarig jubileum onder meer door het organiseren van het Nederlands Kampioenschap snelschaken voor clubteams.

Het eerste viertal van Sissa heeft de NK-titel snelschaken op overtuigende wijze binnengehaald met negen matchzeges en twee keer een gelijkspel (22 partijen). Het Sissa 1 team bestond uit de spelers Jorden van Foreest, Lucas van Foreest, Nick Maatman en Erik Jan Hummel. Ze ontvingen een beker en een geldprijs van 800 euro. Op bijgaande foto van Jan van Os ziet u het gelukkige viertal bij de prijsuitreiking. De rekstok in het midden van de foto heeft geen sinistere betekenis, het is een stang van de hanglampen in het bargedeelte.

Op de deelnemerslijst stonden vooraf 28 teams, maar bij de start bleken er 24 teams te zijn opgekomen. Het leeuwendeel van de ploegen kwam uit het noorden van het land, maar er waren toch ook ploegen uit onder meer Zoetermeer, Gouda, Apeldoorn, Bunschoten te bewonderen. Er stond zelfs een Duits team op de lijst, maar die moest verstek laten gaan. Een reden werd niet opgegeven.

Een organisatieteam o.l.v. Geon Knol had het perfect voor elkaar en het was voor mij als westerling erg leuk en een feestje om erbij te zijn. De teams waren ingedeeld op ratingsterkte in een A, B en C-categorie. Ook per categorie dus aparte geldprijzen en dat doet het altijd leuk bij de prijsuitreiking. Met een drankje in de hand en heerlijke hapjes – van onder meer Bureau Chapeau – in de bar van het Jannes van der Wal denksportcentrum gaf het een gezellig einde van dit geslaagde evenement.

schapoHenk en Richard

 

 

 

 

 

 

 

Op bovenstaande foto’s het happen en drankendrietal Judith, Ria en Maaike in het DSC en de enige spelers (Henk en Richard Vedder) voorzien van een oranje En Passant teampolo!

sissa2

en passant

 

 

 

 

 

 

 

De eindstand zal ongetwijfeld nog wel ergens op een website verschijnen, maar voor de nieuwsgierige thuisblijvers volgt hier de eindstand en de prijswinnaars (met veel winnaars van de organiserende club).

 

Eindstand:

uitslag

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *