Peter Svidler voor de 8e keer Russisch kampioen

Drieëntwintig jaar na zijn eerste Russisch kampioenschap, die hij behaalde op 18 jarige leeftijd, heeft Peter Svidler zijn 8e kroon binnen. Je zou hem met recht de Tsaar van de Russische kampioenschappen kunnen noemen. Na een wat mindere start, onder andere een nederlaag tegen Dubov, kreeg Peter de gang er in. Met vier overwinningen in elf partijen eindigde hij boven aan samen met Nikita Vitiugov. In de barrage won Peter met 2-0. Dat leverde hem een hoofdprijs op van 1 miljoen roebel, een kleine vijftienduizend Euro. Nu maar eens kijken hoe hij het komende januari gaat doen bij het 80e Tatasteel toernooi in Wijk aan Zee.

(Foto: Boris Dolmatovsky, Russian Chess Federation)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *