Chess.com: Speedchess: Magnus Carlsen vs Hikaru Nakamura 18 – 9

Op 3 januari 2018 spelen Magnus Carlsen en Hikaru Nakamura een serie van snelschaakpartijen tegen elkaar om de titel Chess.com Speedchess kampioen.

Magnus heeft vorige week de wereldtitel Blitz binnengehaald en het is nu interessant te zien hoe het zal gaan tegen Hikaru. Nakamura speelde niet mee op het WK maar wordt algemeen gezien als de nummer twee van de wereld als het om snelschaken gaat.

 

De partijen zijn te volgen op

  • Twitch.tv/chess: the official broadcast with IM Daniel Rensch — watch here to see the Twitch chat.
  • Chess.com/TV: watch here to see the Chess.com chat.

Via deze link kunt u de video van alle partijen bekijken: https://www.twitch.tv/videos/215042340

Magnus won met 18 – 9 van Hikaru.

Het was opmerkelijk te zien dat Magnus een aantal keren uit een slechte stelling (computer -3) nog de winst kon behalen. Ik kan ook iedereen die een beetje tijd heeft de video aanbevelen. Het is bij de latere partijen wel te merken dat Hikaru gefrustreerd raakte. Hij werd wordt gezien als de bullit Champion maar hij kwam ook met een tijd van 1 min + 1sec per zet er niet aan te pas. Magnus raakte zelf over optimistisch totdat hij in een partij met Lxh7 zijn dame weggaf.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *