Olympiade teams bekend

De grootste verrassing in de team opstellingen is de captain van het open team. Jan Gustafsson is de laatste jaren vooral bekend door het commentaar dat hij geeft bij schaakevenementen op Chess24. Vaak doet hij dit dan met Peter Svidler, een combinatie die tot de beste commentatoren van het internet behoren. Laten we maar eens kijken of hij het Nederlandsteam tot grote hoogte kan opstuwen.

Het is leuk te zien dat Sergey Tiviakov als regerend Nederlands kampioen ook weer meespeelt. Helaas kan Benjamin Bok niet meespelen en is er niemand in geslaagd om Robin van Kampen over te halen om mee te doen.. Robin is op rating de tweede Nederlander en zou een welkome versterking van het team zijn geweest.

Het open team:

Anish Giri
Erwin L’Ami
Sergei Tiviakov
Jorden Van Foreest
Loek Van Wely.
Team captain: Jan Gustafsson

Dames team:
Anne Haast
Tea Lanchava
Iozefina Paulet
Zhaoqin Peng
Rosa Ratsma.
Team captain is: Roberto Cifuentes Parada.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *