Grootmeester verdacht van valsspelen met mobiele telefoon

 

Grootmeester GM Igors Rausis (58 jaar) spelend voor TsjechiĆ« is betrapt op het toilet bij het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het Strasbourg Open. Rausis werd al langer verdacht van “valsspel” omdat zijn rating progressie de laatste jaren opmerkelijk was. Sinds 2013 is zijn rating geklommen van 2500+ naar bijna 2700. Dit is op zich niet onmogelijk maar trekt natuurlijk wel aandacht als dit gebeurt bij een 58 jarige. Wat dan ook op valt is dat zijn Rapid en Blitz rating wel op het niveau van 2500 zijn blijven steken of zelfs is gedaald. Zijn zaak wordt nu voor gelegd aan Ethics Commission van de FIDE maar is ook aangegeven bij de Franse Politie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *