Schaakgrootmeesters aan de bal bij Telstar: Team Carlsen – Team Van Wely: 8 – 5

De internationale grootmeesters van het Tata Steel Chess Tournament hebben vanmiddag in het Telstar stadion hun onderlinge voetbalwedstrijd gespeeld. Voorzien van een aanvoerdersband betraden wereldkampioen Magnus Carlsen en Loek van Wely (grootmeester en Eerste Kamerlid) met hun teams het veld. De twee teams bestonden elk uit een combinatie van schakers en spelers van Telstar. Zij kregen een spelersescorte van basisschoolleerlingen die bij Telstar deelnamen aan de schaaksimultaan voor scholen. Wethouder Sport Bram van Diepstraten van de Gemeente Velsen heette de spelers welkom. De grootmeesters lieten vanmiddag zien dat denksport en fysieke sport een goede combinatie vormen. Het strategisch inzicht achter het bord werd vandaag op het veld in de praktijk gebracht. De eindstand was 8 – 5 voor de ploeg van Magnus Carlsen. Beide teams traden twee keer eerder tegen elkaar aan bij Telstar: in 2016 (winst Team Van Wely) en in 2017 (winst team Carlsen).

Gezonde rivaliteit

Wereldkampioen Magnus Carlsen en Loek van Wely stelden de teams samen, aangezien zij graag tegen elkaar voetballen. Magnus Carlsen opende de score in de 14e minuut. Nog geen minuut later tekende Vladislav Kovalev voor de 2-0. Frank Korpershoek bracht de spanning in de 16e minuut terug door 2-1 te maken. Door goals van Carlsen, Van Wely en Duin werd de ruststand bepaald op 3-3. In de tweede helft scoorde Carlsen nog twee keer. Door goals van onder meer Johan – Sebastian Christiansen, Peter Heine Nielsen, Kovalev en Shaquill Sno (twee keer voor team van Wely) werd de eindstand 8-5 voor team Carlsen. De schakers hadden het zo naar hun zin gehad dat ze vervolgens op een iets kleiner veld nog een kwartier doorspeelden.

Schaaksimultaan voor scholen

In de rust van de voetbalwedstrijd namen de grootmeesters een kijkje bij de drukbezochte schaaksimultaan voor basisscholen uit de regio, die traditiegetrouw bij Telstar wordt gespeeld. Meer dan honderd enthousiaste kinderen schaakten mee. Natuurlijk werden er ook de nodige selfies gemaakt met wereldkampioen Carlsen en de andere grootmeesters.

Informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *