Zomertoernooien in Nederland van start

In de maanden juli en augustus gaan er velen op vakantie in binnen- en buitenland. De SI-redactie zet dan dit Online Schakersmagazine op een laag pitje, een deel daarvan gaat zelf het e.e.a. doen (o.a. Leiden Chess) en vervolgens ook op vakantie. Bijdragen zullen dan nog slechts periodiek zijn en al of niet uit het buitenland geplaatst. Een groot aantal vakantiegangers combineert z’n vakantie met een (inter)nationaal schaaktoernooi. We noemen er aan aantal uit eigen land. Nederland kent inmiddels een aantal vaste waarden in de zomer. Traditioneel is het eind juni de beurt aan het ROC Nova College toernooi om het zomercircuit te starten. Dan komt er in het tweede en derde weekeinde van juli – nu al voor de vijfde keer – het Leiden Chess Tournament. Dit jaar kwam daar in diezelfde periode het Science Park toernooi bij.

Open NK

Direct na dit schaakfeest komt er nog een schaakfeest bovenop door het Open NK in de longen van Nederland: De Veluwe. Aan al dat geweld in juli nemen toch altijd meer dan 1000 schakers deel. Niet slecht voor een sport van zo’n 22.000 actieve leden. Direct na het Open NK is er traditioneel in het begin van augustus het Hogeschool Zeeland toernooi en om er dan nog allemaal niet genoeg van te krijgen is er van 8 t/m 16 augustus in het noorden van het land opnieuw het Atlantis tienkampentoernooi. Daar zijn normen mogelijk in de hoofdgroep. In de tweede helft van augustus is ehet weer de beurt aan BDO Chess Tournament (ook met een IM/GM tienkamp).

Daarnaast is er in juli een NK senioren (Oosterbeek) en in augustus een NK voor de jeugd (onjk). Maak uw keuze als u een evenement wilt gaan bezoeken of aan gaat deelnemen. Wij hebben ze voor u alvast maar even op een rijtje gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *