WK online jeugd: Eline Roebers Wereldkampioen meisjes onder 14


In de finale begon Eline de eerste partij met zwart. Hierin overspeelde ze haar tegenstandster in een Hollandsachtige partij. Zsoka Gaal overzag de complicaties in het middenspel en Eline maakte daar goed gebruik van. Kwaliteits-winst en een vrijpion waren genoeg voor het punt. In De tweede partij begon rustig maar waarschijnlijk door de zenuwen gaf Eline steeds meer weg en kwam de computer evaluatie uit op -7. Zsoka miste echter de goede voortzetting gaf een paard weg en moest even later berusten in eeuwig schaak.

Eline gefeliciteerd met deze mooie overwinning.

 


In de kwartfinale speelden de twee Nederlandse coryfee├źn tegen elkaar en Eline versloeg Machteld met 1,5-0,5.

Eline mocht daarna vandaag aantreden in de halve finale tegen de Indonesische Laysa Latifah. Op rating is Eline een stukje sterker (2066 vs 1897) maar we weten allemaal dat de jeugdratings nogal kunnen vertekenen. In de eerste partij kwam Eline met zwart onder druk te staan. Hoewel ze het initiatief kon grijpen ten koste van een pion, werd uiteindelijk de klok haar grootste vijand en dat was in dit geval fataal. De tweede partij werd een “must win” partij. Eline bouwde haar partij solide op en won redelijk recht toe recht aan. In de barrage had ze weer wit en in een identieke opening werd het beslissende punt ondanks een missertje halverwege binnengehaald.

Dinsdag mag Eline in de finale aantreden tegen WFM Gaal, Zsoka 2077 uit Hongarije.

Eline Roebers

Eline Roebers

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *