Het vergeten zomertoernooi..

Het wordt in de schaakmedia wel eens vergeten, maar in het noorden van ons land wordt eveneens een zomer schaaktoernooi gehouden: Atlantis (meester) tienkampen 2011. De stad Groningen staat voornamelijk bekend om zijn fraaie eindejaarstoernooi, maar vanaf volgende week maandag 8 augustus – tot en met dinsdag 16 augustus – wordt in het Jannes van der Wal denksportcentrum alweer de vijfde editie van dit gezellige zomertoernooi gehouden. In dit mooie Dudok-gebouw (stijl oude Amsterdamse school) zit een sfeervolle bar met analysemogelijkheden en is er zelfs achtergrondmuziek tijdens de post-mortem en het ‘visserslatijn’.


Een kroongroep met een grootmeester, vier IM’s en twee FM’s zorgt voor een ratinggemiddelde van 2357 en met daaronder vier buitenlandse spelers zijn er titelnormen te behalen. De winnaar van de hoogste tienkamp daarachter (promotiegroep) heeft een startbewijs voor de meestertienkamp van 2012. De overige tienkampen worden op ratingvolgorde ingedeeld. Er zijn tevens leuke geldprijzen te verdienen. U kunt zich hier nog aanmelden.

(Foto: Atlantis spelletjesmarkt van dit zonnige voorjaar met Sipke Ernst tegen een van de jonge Groningse schaaktalenten met een historische schaaknaam: Van Fooreest)

De Meestertienkamp heeft de deelnemers:

Sipke Ernst* 2600 GM
Xavier Bedouin (Fr) 2410 IM
Floris van AssenDelft 2393 FM
Migchiel de Jong 2376 IM
Romain Picard (Fr) 2351 IM
Alan Tate (Sco) 2342 FM
Yochanan Afek (Isr) 2298 IM
Jasper Geurink 2293 —
Koen Lambrechts 2255 —
Renze Rietveld 2248 —
Gemiddeld 2357
*onder voorbehoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *