HSG nog altijd titelkandidaat

Op zaterdag 17 september gaat de nieuwe KNSB-competitie van start. In de meesterklasse raakte landskampioen HSG Hilversum als verwacht veel van zijn grootmeesters kwijt aan andere financieel aantrekkelijke clubs in ons land. Maar niet alle sterke spelers vertrokken uit Hilversum. Met in de huidige samenstelling (zie hier de vermoedelijke opstellingen) nog altijd spelers als Yasser Seirawan, Predrag Nikolic, Daniel Stellwagen, Vladimir Chuchelov, Robin van Kampen, Jop Delemarre en Henk Vedder, heeft de ploeg nog alle kans de landstitel te prolongeren. Vermoedelijk zal de grootste concurrentie komen van ploegen als Groningen met Sipke Ernst. Jan Werle, Daan Brandenburg en Davit Lobzhanidze. Ook de ploeg van Voerendaal moet als een belangrijke outsider worden gezien met spelers als Andrei Orlov, Daniel Hausrath, Felix Levin en Mihail Saltaev.

Enkele grootmeesters zijn uitgewaaierd in het Nederlandse competitieland. In de eerste klasse A zien we een aantal van die sterke schakers terug bij titelfavoriet En Passant. Hier kwamen onder meer Jan Smeets, Erwin l’Ami enĀ  Friso Nijboer terecht. Met daarnaast ook nog de twee sterke speelsters Zhaoqin Peng en Tea Lanchava lijkt de ploeg binnen een jaar naar de meesterklasse te willen promoveren. Braceland ESGOO lijkt de belangrijkste concurrent met maar liefs acht Duitse spelers. In Purmerend speelt Dimitri Reinderman. In klasse 1B lijken de ploegen van Caissa en Kennemer Combinatie de belangrijkste titelfavorieten. Bij Caissa zien we spelers als Paul van der Sterren en Hans Ree en bij de Haarlemse Kennemers spelers als Wouter Spoelman en Christov Kleijn. Ook die ploeg heeft stoute plannen .. (?) en wil naar de meesterklasse.

In de tweede en derde klasses zien we hier en daar ook grootmeesters in de opstelling. In het Groningse SISSA (3A) op de topborden zelfs Loek van Wely en Ivan Sokolov! U kunt het naar keuze zelf allemaal eens bekijken in het nieuwe programma van Jan Schut (dacht ik ergens te hebben vernomen) die hij voor de KNSB maakte.

Blijft voor uw redactie nog de vraag waar spelers als Anish Giri en Erik van den Doel naar toe zijn ..?

————- e-mail —————

Een vijftal e-mailtjes (waarvoor dank) attendeerden me op het feit dat Erik van den Doel komend seizoen voor Charlois Europoort zal gaan spelen. De nieuwe ploeg van Giri is echter (nog) niet bekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *