Meltwater Champions Chess Tour Finals: met Magnus en Anish

De Meltwater Champions Chess Tour Finals 2021 is een round-robin voor 10 spelers die plaatsvindt van 25 september tot 4 oktober op schaken24, met wereldkampioen Magnus Carlsen, Wereldbekerwinnaar Jan-Krzysztof Duda en de Nederlandse nr. 1 Anish Giri speelt vanaf een locatie in Oslo. De spelers beginnen met bonuspunten op basis van hun prestaties tijdens de $ 1,6 miljoen tour tot nu toe en spelen vervolgens elke dag een wedstrijd voor maximaal 3 punten. De topscorer na 9 ronden wint $ 100.000 en wordt gekroond tot Meltwater Champions Chess Tour-kampioen. Elke wedstrijd bestaat uit vier snelle spellen met een tijdcontrole van 15 minuten voor alle zetten plus een toename van 10 seconden voor elke zet. De winnaar krijgt 3 punten en de verliezer 0. Als het 2:2 gelijk is, wordt er een blitz-play-off gespeeld, met twee games waarbij de spelers 5 minuten en een interval van 3 seconden hebben. Als ze nog steeds gelijk zijn, spelen ze een enkel Armageddon-spel, waarbij wit 5 minuten heeft voor Black’s 4, maar een gelijkspel telt als een overwinning voor zwart. De winnaar na een play-off krijgt 2 punten, de verliezer 1.

Officiële website: https://championschesstour.com

De winnaar Magnus Carlsen

Eindstand

Uitslagen ronde 9

 

 

Uitslagen ronde 8

Stand na ronde 7

Uitslagen ronde 7

Uitslagen ronde 6

Stand na ronde 5:

Uitslagen ronde 5

Uitslagen ronde 4

Uitslagen ronde 3

Uitslagen ronde 2

Uitslagen ronde 1

Stand na ronde 3

1 Magnus Carlsen 23.5
2 Wesley So 18.5
3 Levon Aronian 12
4 Hikaru Nakamura 10
5 Anish Giri 9.5
6 Teimour Radjabov 9
7 Maxime Vachier-Lagrave 8.5
8 Vladislav Artemiev 5.5
9 Jan-Krzysztof Duda 5
10 Shakhriyar Mamedyarov 1.5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *