Nieuwe site schakersinfo

De website www.schakers.info was – na circa twee jaar – weer hoognodig aan een site-update toe. Zoals velen onder u zullen weten maken we gebruik van een database met een WordPress thema en de vrij beschikbare software hiervan. Omdat een heleboel mensen daar wereldwijd aan meewerken (en inmiddels maakt zo’n tien procent of meer van alle websites gebruik maken van WordPress) was de software inmiddels al aan een 3.2.1 upgrade toe. Omdat schakersinfo sinds september 2009 draaide op een 2.8.4 versie, liepen we dus enige updates achter. Nu – na in de zomermaanden te zijn begonnen – presenteren we vol trots ons nieuwe schakersinfo logo en bijbehorende website. We zijn er zelf erg tevreden over en ondanks het feit dat de site nog niet helemaal af is (ca. 90%) tonen we hem u toch nu al graag.

Wat is er nieuw
Nieuw is de rubriek ‘Uitgelicht’, waarin we regelmatig iets uit de schaakwereld of daaraan gerelateerd voor het voetlicht brengen. Dit kan bijvoorbeeld zijn een verslag, toernooi, wedstrijd, partij(en), training, workshop, maar ook een onderscheiding, jubileum, etc. Ook nieuw is de mogelijkheid van organisatoren van toernooien (meerdaags en eendags) om hun evenement actueel (pers) via schakersinfo aan de schaakwereld te tonen. Voorts is er bij ons nu wekelijks een twee- of driezet van IM Yochanan Afek te zien. De oplossing verschijnt een week later bij de nieuwe opgave. De nieuw te bouwen schakersinfo nieuwsbrief laat nog even op zich wachten, omdat we eerst nog zo’n vierhonderd e-mailadressen van onze abonnees moeten zien te reanimeren vanuit de oude database. Als dit niet lukt, gaan we u vragen u dan opnieuw via e-mail bij ons aan te melden, maar daarover later meer. Voorts zijn er nog meer initiatieven in behandeling c.q. in ontwikkeling, dus blijf de site volgen voor meer info.

Weg
Ondanks het feit dat er zo’n driehonderd personen zich hadden ingeschreven om bij een artikel te kunnen reageren op deze site werd er geen gebruik van gemaakt. Dus die mogelijkheid zult u niet meer terugzien. Redactioneel medewerker Johan Hut vertrok naar schaaksite, maar zijn bijdragen van de afgelopen jaren zit nog in de database, dus zijn nog in te zien onder meer onder de dropdown button categorie rechts op deze site. Oudere bijdragen van Hut zijn nog op aanvraag verkrijgbaar.

En bijna vanzelfsprekend willen we heel graag via een mailtje aan redactie@schakers.info van u horen hoe u over onze nieuwe website denkt. Positief graag, maar negatief horen we ook graag, want daar leren we ook nog iets van. Namens het huidige schakersinfo team (medewerkers, zie onder colofon) veel plezier met deze vernieuwde site.

Jan Bey. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *