Wereldkampioen Carlsen wint Tata Steel Chess Tournament 2022

(persbericht)

Wereldkampioen Magnus Carlsen heeft vandaag voor de 8e keer het Tata Steel Chess Tournament gewonnen, een unieke prestatie. Hij versloeg vandaag met zwart Fabiano Caruana. Bij de Tata Steel Challengers heeft Erigaisi Arjun uit India vandaag de overwinning in de wacht gesleept. Daarmee verdient hij voor volgend jaar promotie naar de Tata Steel Masters. De 85e editie van het Tata Steel Chess Tournament wordt gespeeld van 13 tot en met 29 januari 2023.

“Magnus Carlsen heeft een sterk toernooi gespeeld”, aldus toernooidirecteur Jeroen van den Berg. “Zijn 8e overwinning in Wijk aan Zee is een unicum in de geschiedenis van het Tata Steel Chess Tournament. We hebben natuurlijk nog een speeldag voor de boeg, maar ik kan nu al stellen dat het in schaaktechnisch opzicht een succesvol toernooi is geworden. Erigaisi Arjun heeft me bijzonder aangenaam verrast. Hij is een aanwinst voor de Tata Steel Masters volgend jaar. Ik ben ook trots op iedereen in de organisatie. Met veel inspanningen hebben we de uitdagingen rondom het coronavirus zo goed mogelijk het hoofd weten te bieden.”

Staal en schaken: creativiteit en innovatie

Het Tata Steel Chess Tournament heeft een lange historie. Ooit begonnen als personeelstoernooi van het staalbedrijf is het uitgegroeid tot een internationaal toernooi van wereldformaat, waar zowel grootmeesters als amateurs hun agenda’s voor vrijhouden. Tata Steel kiest voor schaken, omdat schaken gericht is op strategisch denken en op het vinden van creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. Tata Steel heeft diezelfde focus. Staal maken is een hightech proces met een cruciale rol voor innovatie. De medewerkers van Tata Steel werken voortdurend aan het bedenken van slimme oplossingen om processen en producten verder te verbeteren. Daarnaast verbindt de schaaksport mensen van over de hele wereld, hetgeen nu meer dan ooit belangrijk is. Via #ChessConnects organiseert Tata Steel samen met haar partners verschillende projecten om mensen rondom de schaaksport met elkaar in contact te brengen, met een speciale focus op het verbinden van jongeren.

Het laatste nieuws en informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *