OKU weekendtoernooi 2022

Inleidende info
Na twee gemiste jaren organiseert Schaakvereniging Paul Keres voor de 47e maal het Open Kampioenschap van Utrecht, een gezellig weekendtoernooi voor alle speelsterktes van grootmeester tot huisschaker. Het OKU zal worden gehouden op 27 t/m 29 mei 2022.

Het SGS Persoonlijk Kampioenschap (zie onder) wordt als onderdeel van het OKU gelijktijdig gehouden. Tevens zou de SGS Bekerfinale plaatsvinden op vrijdag, maar nu in de avond niet meer geschaakt wordt, is in overleg met de finalisten besloten dat deze na het toernooi wordt gespeeld.

Gewijzigde opzet
De opzet is enigszins gewijzigd. Er worden nu op alle dagen twee ronden gespeeld.

Verder wordt er nog steeds gespeeld in vier groepen. Elke groep speelt 6 ronden met indeling volgens het Zwitsers systeem. Spelers met een rating < 1850 worden niet tot groep A toegelaten. Spelers met een rating > 1900 of < 1500 worden niet tot groep B toegelaten. Spelers met een rating > 1600 worden niet tot groep C toegelaten. De organisatie behoudt zich het recht voor naar eigen inzicht van deze regels af te wijken. Bij te weinig deelnemers worden groep B en C samengevoegd. Het speeltempo is 1 uur en 50 minuten, plus 10 seconden per zet extra.

Het is mogelijk om maximaal twee keer een vrije ronde (bye) op te nemen in de rondes 1 t/m 4. Per bye levert dit een half punt op. Extra byes of byes in andere ronden leveren geen punten op. Byes s.v.p. doorgeven voor aanvang van het toernooi.
Spelers van dezelfde vereniging kunnen zich inschrijven voor de teamprijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *