Erwin l’Ami en Jeroen van den Berg volgen Eddy Sibbing op als manager Max Euwe Centrum

 

PERSBERICHT

Amsterdam, 1 juli 2022

Eddy Sibbing heeft na bijna 15 jaar besloten te stoppen als manager van het Max Euwe Centrum. Onder de 61-jarige drager van de Max Euwering heeft het MEC zijn centrale schaakpositie in de stad Amsterdam weten te versterken, ondanks het wegvallen van de jaarlijkse gemeentesubsidie in het jaar 2016.

Opvolgers van Sibbing worden Erwin l’Ami (37) en Jeroen van den Berg (59). Grootmeester l’Ami is de huidige nummer drie van Nederland (achter Anish Giri en Jorden van Foreest), Van den Berg is toernooidirecteur van het Tata Steel Schaaktoernooi. De twee zullen de baan als duo gaan doen, naast hun bestaande activiteiten.

Paul van der Sterren, voorzitter van het MEC, dankt Sibbing voor zijn grote inzet gedurende de afgelopen 15 jaar en is tegelijkertijd tevreden over zijn opvolgers. Van der Sterren: “Eddy Sibbing heeft het Max Euwe Centrum gemaakt tot wat het nu is. Hij was 15 jaar lang niet alleen het gezicht, maar ook de motor van de hele organisatie. Eddy leek onvervangbaar, maar met dit duo is niet alleen zijn opvolging verzekerd, maar krijgt het Max Euwe Centrum ook nog eens een geweldige nieuwe impuls. Met Erwin l’Ami als topspeler en Jeroen van den Berg als toporganisator halen we een droomteam in huis. Dit belooft heel veel voor de toekomst.”

Eddy Sibbing laat weten dat hij ook na zijn afscheid nog verbonden zal blijven aan het MEC, als redacteur van de Nieuwbrief. Sibbing: “Ik ben trots dat het MEC na ruim 35 jaar nog springlevend is, maar het is goed om na zoveel jaar het stokje over te dragen.”

De overdracht heeft inmiddels plaatsgevonden, hetgeen betekent dat l’Ami en Van den Berg per 1 juli zijn begonnen aan hun nieuwe functie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *