Nederlandse teams in EK

Donderdag 3 november start in Griekenland het Europees kampioenschap voor landenteams. Voor ons land neemt een mannen- en vrouwenteam deel aan dit evenement. Het Nederlandse mannenteam is zeker een kanshebber voor die EK-titel, temeer ook dat topspelers als Ivan Sokolov en Loek van Wely weer acte de presence geven. Ook het NL-vrouwenteam is nagenoeg op volle oorlogssterkte. Met daarnaast de jonge talenten Lisa Schut en Anne Haast moet dit team ook bovenin kunnen meedraaien.

Live-borden mannen   Live-borden vrouwen

 

Persbericht KNSB

Het Europese Kampioenschap voor Landenteams wordt van 2 tot en met 12 november in het Griekse Porto Carras gehouden. Nederland vaardigt een mannen- en een vrouwenteam af naar dit tweejaarlijkse evenement.
Bij het Nederlandse mannenteam wordt het topbord voor het eerst ingenomen door de 17-jarige Anish Giri die hard op weg is naar de mondiale wereldtop. Ivan Sokolov is sinds dit jaar weer speelgerechtigd voor Nederland. De inwoner van Lelystad maakt zijn rentree binnen het team. Bondscoach Vladimir Chuchelov zal echter ook verheugd zijn over de deelname van Loek van Wely die tegen het eind van zijn sabbatical vroegtijdig weer in het Nederlandse team terugkeert. Tweevoudig Nederlands kampioen Jan Smeets en Daniel Stellwagen complementeren het team.

In de geschiedenis van het Europees Kampioenschap voor Landenteams zijn slechts vijf landen erin geslaagd de Europese titel te bemachtigen. Nederland hoort bij dit selecte gezelschap met titels in 2001 en 2005. Recordhouder Rusland is in Griekenland de te kloppen ploeg, maar ook de Oekraïne, Azerbeidzjan en Armenië behoren tot de kanshebbers. Nederland staat zevende op de startranglijst en is daarmee zeker niet kansloos. Er nemen in totaal 38 landenploegen deel aan het EK.
Mannen: Anish Giri, Loek van Wely, Ivan Sokolov, Jan Smeets en Daniel Stellwagen. Captain: Vladimir Chuchelov

Dertienvoudig Nederlands Kampioen Zhaoqin Peng voert het damesteam aan. De nummer 2 van het afgelopen NK, de 18-jarige Anne Haast maakt haar debuut in het team. De andere tiener in het team, Lisa Schut, mag inmiddels al tot de routiniers worden gerekend. Zeer ervaren op het internationale podium zijn ook Tea Lanchava en Marlies Bensdorp. Ook bij de vrouwen is Rusland favoriet van de 28 landenploegen die aan de start verschijnen.
Dames: Zhaoqin Peng, Lisa Schut, Tea Lanchava, Marlies Bensdorp en Anne Haast. Captain: Jeroen Bosch

Meer informatie over het EK-Landenteams is te vinden via de officiële website: www.euroteams2011.com

(Persbericht Jeroen Bosch)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *