Masters Tata Steel Chess voetballen bij Telstar

(Persbericht)

Wijk aan Zee, 16 januari 2023 – Op woensdagmiddag 18 januari vindt in het BUKO stadion van Telstar traditioneel weer een bijzondere voetbalwedstrijd plaats. Dan betreden namelijk een aantal schaakgrootmeesters van de Tata Steel Masters het veld om samen met spelers uit de selectie van Telstar een vriendschappelijke voetbalwedstrijd te spelen.

Na een warming-up begint de wedstrijd om 15.00 uur. Belangstellenden kunnen gratis op de hoofdtribune plaatsnemen. De grootmeesters spelen tweemaal 30 minuten. Op donderdag 19 januari treden de Tata Steel Masters wederom aan in een voetbalstadion. Dan is de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam het decors. Daar spelen de Masters onder de noemer ‘Tata Steel Chess On Tour’ de 5e speelronde van hun toernooi.

Jeugd-schaaksimultaan


De voetbalwedstrijd is niet het enige dat woensdagmiddag bij Telstar op het programma staat. Ongeveer 100 kinderen van basisscholen en schaakvereniging uit de regio spelen dezelfde middag vanaf 15.15 uur in het stadion een schaaksimultaan tegen schaakprofessionals Hans Böhm, Jop Delemarre en Sacha Valster. Ook traditie keert dus weer terug.

De 85e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee en is 13 januari gestart. Het toernooi duurt tot en met 29 januari 2023. Alle speeldagen zijn na registratie gratis toegankelijk voor belangstellenden en zijn ook online te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *