Inschrijving amateurtoernooien Tata Steel Chess Tournament 2024 start op maandag 30 oktober

(Persbericht)

Wijk aan Zee, 16 oktober 2023 – Maandag 30 oktober is een belangrijke datum voor schaakliefhebbers. Dan start namelijk de inschrijving voor amateurs die willen deelnemen aan het Tata Steel Chess Tournament 2024. Het toernooi vindt van 12 tot en met 28 januari 2024 plaats in Wijk aan Zee, ook dit jaar weer inclusief alle amateurtoernooien.

“We kijken enorm uit naar de 86e editie van ons geweldige schaaktoernooi”, aldus toernooidirecteur Jeroen van den Berg. “Wat ons toernooi speciaal maakt, is het feit dat je als amateurschaker zo dichtbij de absolute wereldtoppers je eigen toernooi kan spelen. Dat maakt het ‘Wimbledon van het schaken’ echt anders dan vele andere toernooien. Geweldig om straks iedereen weer te mogen ontvangen.”

Wie volgt Anish Giri op?
Het deelnemersveld van de wereldtoppers (de Challengers en de Masters) wordt uiterlijk derde week november bekend gemaakt. Van den Berg: “We zijn op dit moment nog druk bezig met het uitnodigen van de topspelers en de geweldige opkomende toptalenten. Want dat is waar het Tata Steel Chess Tournament voor staat. Dit jaar zal er sowieso een recordaantal dames meespelen. We staan te popelen om iedereen te vertellen wie er komende editie gaan strijden om de titel en wie er en wie er mogelijk in de voetsporen van Anish Giri zal treden.”

Start inschrijving amateurtoernooien
Inschrijven voor de Weekendvierkampen, de Dagvierkampen en de Tienkampen kan vanaf maandag 30 oktober om 10.00 uur via de website van het Tata Steel Chess Tournament: www.tatasteelchess.com. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *