Open Nederlands Schaakkampioenschap en Open Jeugdkampioenschap naar de Dumpel in Velp, NK Senioren en Veteranen jubileert

Velp/Dieren – Het traditionele Open Nederlands Schaakkampioenschap en de Bondswedstrijden zullen dit jaar plaatsvinden in Sporthal De Dumpel in Velp wegens een verbouwing in Sporthal Theothorne in Dieren. Voorafgaand aan deze twee toernooien zullen de Nederlandse Kampioenschappen voor Senioren en Veteranen wel plaatsvinden in Dieren, in Grand Café Theothorne. Toernooidirecteur van elk van deze drie evenementen is Ap Lammers. Het NK Senioren en Veteranen, dat van 13 tot en met 19 juli plaatsvindt, viert dit jaar zijn 50-jarig jubileum. Het 54e Open NK in De Dumpel in Velp wordt gehouden van 22 juli tot en met 1 augustus. Aansluitend vinden de 47e Open Nederlandse Jeugdschaakkampioenschappen plaats van 2 tot en met 8 augustus, eveneens in De Dumpel in Velp.

De organisatie van de drie toernooien, onder leiding van Ap Lammers, is verheugd dat deze populaire schaakevenementen weer doorgang kunnen vinden in de gemeente Rheden, en dat de bedrijfsleiding van Sporthal de Dumpel bereid is gevonden dit jaar het Open NK Schaken en de Open Jeugdkampioenschappen te huisvesten. De kampioenschappen voor Senioren en Veteranen kennen traditioneel minder deelnemers en kunnen dus net als eerdere jaren gehouden worden in de zalen achter Grand Café Theothorne in Dieren. Dit toernooi viert in 2024 zijn 50-jarig jubileum, en dat zal worden opgeluisterd met een boekje over de rijke geschiedenis van het evenement, geschreven door Peter Boel.

De inschrijving voor alle drie deze zomertoernooien zijn reeds geopend, en voor het Open NK hebben zich al meerdere Internationaal Meesters, grootmeesters en ambitieuze jeugdspelers aangemeld. Voor meer informatie over de individuele toernooien kunt u terecht op respectievelijk de websites www.seniorentoernooi.nl, https://onk.schaken.nl, en https://onjk.schaken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *