De plaat en z’n verhaal..

Stel je eens voor, een Aziatische stad in een Oriëntaals decor. Maar die stad weet niet wat haar te wachten staat. De crème de la crème van de internationale schaakwereld is er, maar dat niet alleen. De stad wordt getrakteerd op een complete show, die z’n weerga niet kent.

De schakers zijn er ondertussen wel aan gewend. Zij weten dat ze overal en nergens moeten spelen. Of het nu IJsland is of de Filippijnen, of desnoods in een dorpje op het platteland. Die schakers hebben het niet eens meer in de gaten. Ze hangen alleen maar met hun hoofd boven hun schaakbord en dan ziet elke stad er precies hetzelfde uit.
Andere mensen begrijpen dat niet, want de hele tijd maar naar zo’n bord staren vinden zij maar saai. Die mensen kijken veel liever naar de schoonheid van de stad. Maar ik ben anders dan die mensen. Wat dacht je nou, dat ik geïnteresseerd zou zijn in de verleidingen die hier te vinden zijn? Kom zeg, ik denk met m’n hoofd en niet met wat anders!

Nee, voor mij geen vieze oude rivier of één of andere bolle Boeddha. Daar heb ik geen oog voor! Geef mij maar een spannende schaakwedstrijd waarbij de hersenen eens flink gepijnigd moeten worden. Goddank hoef ik alleen maar te kijken en speel ik niet zelf. Voor je het weet zet ik jou dan schaakmat en ga er met je koningin vandoor.

Dus geniet jij maar lekker van de cafés, de tempels en de exotische massages, dan geniet ik wel van m’n favoriete spel. Ook al moet ik oppassen, want één nacht in deze stad maakt een sterke man zwak. Als je hier één nacht bent geweest voel je de duivel al naast je lopen. Na één nacht in Bangkok word je al snel schaakmat gezet.

Nummer: One Night In Bangkok
Artiest: Murray Head
Jaar: 1985
Hoogste notering in de Top 40: 2

 (Radio Veronica, woensdag 23 november 2011)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *