Kunnen schakers ook bridgen?

Vanaf zondag 18 december gaan er drie (3FM) deejays zes dagen lang op slechts water en vitaminedrankjes tot en met 24 december in het Glazen Huis ‘plaatjes draaien’. Niet zomaar muziek laten horen, nee, gesponsorde muziek! Elk jaar staat het Glazen Huis wel in een andere plaats, vorig jaar in Eindhoven, en dit keer op de Beestenmarkt in Leiden. Het centrum van Leiden is dan alleen te voet bereikbaar. Er zijn op het moment van schrijven al bijna 1500 acties lopende en de teller staat op bijna anderhalve ton. De totale opbrengst van deze actie gaat dit jaar naar: moeders in oorlogsgebieden.

DJ’s Timur, Gerard en Coen in het Glazen Huis.

Afgelopen zondag 11 december organiseerde een team van schakers en bridgers  (ja, denkers kunnen ook voelen) een bridgedrive met de naam Serious Bridge Request en daarin namen bijna als vanzelf ook schakende bridgers aan deel. Een meesterlijk bridge duo (John van der Wiel & Rini Kuijf, zie foto) nam eveneens deel aan het toernooi (zie foto). En ja, ik ook, hoewel ik in een thuisbridgers c.q. beginnersgroep de kaarten in mijn handen hield. Er kwamen maar liefst 77 paren op het evenement af en de volle bak (in kerstsfeer) zorgde voor een gezellige sfeer. Samen met de bezoekers waren er ruim tweehonderd personen aanwezig voor het goede doel. Het streefbedrag werd vooraf door de organisatie gesteld op 2500 euro.

Er werd na afloop van de bridgedrive ook nog een veiling gehouden en dat ging met zoveel elan dat het de stoutste verwachtingen overtrof. Er werd onder meer een week in Hof van Saksen geveild, maar ook twee x twee VIP-kaarten voor het Heineken Music Hall, 6 x door het WK-team gesigneerde T-shirts (foto), drie magnums van een goede Bourgogne wijn, etc. Op dit moment staat de teller al op zo’n 5000 euro! Dat is een niet verwacht en heel mooi resultaat.

Nu dan het antwoord op de vraag kunnen schakers ook bridgen? Zie alle overige uitslagen op de NBB Portal van Leiden. Het antwoord is kort: ja!

Enkele eindstanden:
Roel Piket & Wim Sleeuw 5e plaats, John van der Wiel & Rini Kuijf 7e plaats, Mark Thiele & Dafydd Williams 29e plek, enz.
En ja, uw verslaggever viel ook in de prijzen door een 2e plaats in de C-lijn. Maar dat had meer met de schakende bridger uit Groningen, Judith Valkenburg, te maken dan met mij. Ik was een perfecte dummie, dat dan weer wel.
(Jan Bey)

Foto’s:  Simone Langeweg

Enkele linkjes voor meer info:

Serious Request

kominactie .nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *