Opnieuw stukken op jacht

Aanstaande zaterdag 7 januari staat de vijfde ronde van de meesterklasse op het programma. Met een dergelijk competitieprogramma, tussen de vele december/januari schaakevenementen in, tart de KNSB de toernooiorganisaties (zie een artikel van De Toren elders op schakersinfo). Menigeen maar net bekomen van de decemberdrukte moet alweer aan de (competitie)bak en dat terwijl januari toch altijd ook nog een Wijk aan Zee maand is. Dat moet beter kunnen KNSB?!

Enfin, in de meesterklasse is het dit keer spannend en dat is wel eens anders geweest. In Den Bosch gaan de Tilburgse stukken opnieuw op jacht en dat in een wedstrijd van de ratingsterkste (2411) tegen de ratingzwakste (2282) in de meesterklasse: HMC Calder vs De Stukkenjagers. Maar ja, dat zijn de koele cijfers. Misschien dat men in Den Bosch nog een verrassing in petto heeft in de vorm van een sterke jachtopziener?

Het behoeft – lijkt me – verder geen betoog dat er onderin de stand met de ploegen HSG, SO Rotterdam, HMC Calder en Groningen geen degradatieschaak te spelen is. Na het weekend meer en bijna vanzelfsprekend zal schakersinfo weer uitpakken omtrent de meesterklasse met verslagen en partijen (ook uitgelicht).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *