NK Anish Giri bij favorieten op EK Plovdiv

(Foto Maaijveld: Anish Giri tijdens LCT 2011)

Het 13e individuele Europese Kampioenschap schaken wordt van 19 maart tot en met 1 april in het Bulgaarse Plovdiv gehouden. Nederlands Kampioen Anish Giri is een van de favorieten voor de titel. De jonge grootmeester uit Rijswijk  is als vierde geplaatst op het EK. De nummer 7 van de wereld, de Italiaan Fabiano Caruana, is als eerste geplaatst. Het Europese Kampioenschap kent een topbezetting met de deelname van 177 grootmeesters, waarvan er maar liefst 15 een rating hebben van tenminste 2700.

Behalve Anish Giri dingen ook de Nederlandse grootmeesters Ivan Sokolov, Erwin l’Ami, Jan Smeets en Sipke Ernst mee naar de Europese titel. Naast de titel en het prijzengeld zijn ook 23 felbegeerde kwalificatieplaatsen voor het WK inzet van de strijd.

Het Europees Kampioenschap wordt gespeeld in de vorm van een open toernooi waarbij na 11 ronden de kampioen bekend is. De eerste ronde van het EK-mannen staat voor 20 maart op het programma. Het totale prijzenfonds bedraagt 100.000 euro, met een hoofdprijs van 14.000 euro.

Tijdens dit EK zijn een paar nieuwe regels van toepassing. Ten eerste is het niet langer toegestaan om voor de 40e zet remise aan te bieden. Daarnaast moeten spelers, maar ook arbiters en toeschouwers, zich conformeren aan de nieuwe ECU dresscode.

Meer informatie over het EK-schaken in Plovdiv is te vinden via de website:
www.eicc2012.eu
(persbericht KNSB, Jeroen Bosch)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *