Sharia Everywhere

Terwijl we de WK-match vanaf 10 mei in Moskou tegemoet mogen zien, is het eerste traject in de volgende cyclus net begonnen: het EK in Plovdiv, waar 23 plaatsen voor de WK-kwalificatie te verdienen zijn.
Maar pas op met de regelgeving, Anish, anders lig je er zo uit!

ECU dress code
Nu de opwinding over de absurde FIDE-regel, die gebiedt dat je stipt op tijd achter het bord zit op straffe van partijverlies, wat geluwd is, hebben de bobo’s weer iets nieuws bedacht. Kledingvoorschriften. ‘All items of clothing …. shall be crisp (hm?), show no wear or tear …. no holes …. and be free of body odor.’ De bedoeling van dat laatste vind ik zeer goed, alleen de formulering: is 100% vrij van lichaamsgeur theoretisch zelfs mogelijk? Interessant wordt het, als het gaat over de zedelijkheid. Het tweede knoopje van boven van een shirt mag nog net open, maar that’s it. En nog aparter: een rok mag niet hoger eindigen dan 5 tot 10 centimeter boven de knie! Kom daar bij TV-sport tennis eens mee aan.

Zie hier de Dress code ECC 2012 Plovdiv.

Western sharia
Allah zal heel content zijn met de ECU. Vrouwen mogen vooral niets laten zien (van wat hij haar gegeven heeft – valse bescheidenheid?). Liefst ook niet schaken natuurlijk. Ik heb nog wel een voorstel voor de ECU: ‘van degene die een onreglementaire zet uitvoert, zal de arbiter terstond de hand afhakken.’ Het vrije Westen heeft gelukkig zulke rare sharia-neigingen niet. Althans, althans, of toch? U hebt vast al iets vernomen van een der succesrijkste Amerikaanse republikeinse kandidaten.
Zijn naam: Rick Santorum.

Misselijk en leugenachtig
Deze strenge katholiek beweerde ‘bijna te moeten overgeven’ bij het lezen van een speech van Kennedy over scheiding van kerk en staat. Daar ziet hij helemaal niets in. Beseft hij wel hoe dicht hij zich aldus plaatst bij Amerika’s grote vrienden in Iran? Waren JFK en Atatürk toch een beetje slimmer. Verder weet deze Santorum te melden dat in Nederland 10 procent van de sterfgevallen het gevolg van euthanasie is (werkelijkheid 2,3%) en de helft daarvan onvrijwillig!! Veel bejaarden alhier zouden armbandjes dragen met de tekst ‘geen euthanasie alstublieft’ …. Leuke man.
Deed me denken aan toepasselijke genadeloze rijmwoorden. U kent vast het raadseltje ‘welke twee woorden rijmen op huwelijk?’ Zo niet, zelf bedenken. En wat rijmt er dan op Santorum? Enkele minder treffende woorden, maar gelukkig bovenal: krankjorum!

Politiek griezelen
Gelukkig is Mitt Romney er ook nog, een ietwat saaie, ietwat rechtse meneer. Maar je moet er toch niet aan denken dat Santorum kans zou maken de leider te worden van het machtigste land op aarde? Keihard leugens uitstortend over een trouwe ‘ally’ van de VS, deze pro- (of Anti-)Christ. Ik zou er bijna nationalistische gevoelens van krijgen, maar die reserveer ik liever voor voetbal en schaatsen. Republikeins Amerika, land van de hysterische nieuwe Tea Party, Ku Klux Klan en niet te vergeten de gulle sponsoren van onze eigen politieke griezel.

De ‘eigen’ normen en waarden
Af en toe is er in deze ruwe tijden toch verrassend goed nieuws. Zoals het feit dat Brinkman het wel gezien heeft bij de PVV. Daarmee is hij nog niet mijn Held, maar hij had wel kritiek, net als heel Europa, op het Oost-Europeanenmeldpunt op hun site. Zouden alle campinghouders van Europa ook moeten instellen, zoiets. Rara, waar komt de meeste overlast vandaan?

Bij partijen die tegenover elk buitenlands onheil de ‘eigen Nederlandse waarden’ moeten stellen, vraag ik me af: wat is dat voor fictief iets? Als het intolerantie en iedereen een grote bek geven betekent, doe mij dan maar een enchilada zonder!

(John van der Wiel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *