De bekerfinalisten bekend..

(Foto René Olthof: ‘.. bij de stand 0-2 was het nog allerminst gedaan in de bekerontmoeting De Toren-HMC Calder‘)

Naast de reguliere landelijke competitie – die komend weekeinde de negende en laatste ronde heeft – is er ook nog een bekercompetitie in vier regionaal ingedeelde poules. De eindfase van die poules zijn de afgelopen weken afgewerkt en de vier finalisten zijn bekend.
De poulefinales (laatste acht) wordt gespeeld door (vet gedrukt zijn de finalisten):
Groninger Combinatie vs Wageningen (A),
Utrecht vs Paul Keres (B),
Zukertort Amstelveen vs Voorschoten (C)
en Stukkenjagers vs HMC Calder (D).

In de noordelijke eindronde een Gronings team met onder meer Sipke Ernst (1) en Jan Werle (1), maakte het verschil tegen een Wagenings team zonder Jan Timman en Yochanan Afek. Op www.groningen1.nl (chessteam.blogsport.nl) kunt u een verslag lezen van Jasper Geurink van deze door de Groningers gewonnen wedstrijd.

In de oostelijke eindronde werd de eerste halve finalist bekend. Utrecht met dit keer kopman Robin Swinkels was met 3-1 te sterk voor plaatsgenoot Paul Keres. In de eindronde van de poule uit het westen zit het talentvolle team van Voorschoten. Deze jongeren versloegen heel verrassend finalekandidaat LSG in de voorronde. In de eindronde was de Voorschotense suikertaart ineens op. Tegen Zukertort Amstelveen werd met 3,5-0,5 verloren. In de zuidelijke poule is de halve finalist ook al bekend: HMC Calder. In die poulefinale won de Bosche ploeg met de IM’s Twan Burg, David Miedema, Geert Van der Stricht en het talent Jasper Broekmeulen gedecideerd van De Stukkenjagers (3-1).
De eindronden (halve- en finale) worden gespeeld in Bunschoten-Spakenburg.

(JB)

(Foto’s: René Olthof en Bart Beijer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *