Slim.nl verlengt samenwerking met Schaakbond

 KNSB-Slim-625

De webwinkel Slim.nl heeft de sponsorovereenkomst met de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB) met een jaar verlengd. De samenwerking richt zich vooral op het internetschaak in de leeftijdscategorie 12 t/m 20 jaar. De bekende schaakmeester Hans Böhm zal als adviseur en ambassadeur blijven optreden.
Slim.nl en de KNSB zijn de samenwerking drie jaar geleden gestart met het oog op wederzijds belangen op het gebied van onderwijs, ICT en de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 12 t/m 20 jaar. De KNSB vindt groei van het ledental in die leeftijdscategorie van groot belang en heeft dankzij de steun van Slim.nl een aantal succesvolle initiatieven kunnen ontplooien. Zo wordt het NK voor scholen in het Voortgezet onderwijs al vier jaar via internet georganiseerd en is het uitgegroeid tot een populair en succesvol evenement. Ook zijn de afgelopen jaren op diverse middelbare scholen Slim.nl Schaakchallenges georganiseerd, die hebben bijgedragen aan de substantiële groei van het aantal internetschakers.

KNSB-logo300x90
Mark van de Werf, directeur KNSB: “Het is van het grootste belang om de schaaksport onder middelbare scholieren te promoten. Als we erin slagen deze leeftijdsgroep aan het schaken te houden dan heeft dat een enorm positief effect op ons ledenbestand en op het Nederlandse schaakleven. De afgelopen drie jaar heeft goede resultaten opgeleverd en we zijn dan ook blij dat Slim.nl de samenwerking wil voortzetten.“

logo-slim175x117Joost Wasch, directeur Slim.nl: “De ontwikkeling van jonge mensen willen wij stimuleren. De hersenen hebben enorm baat bij schaken, kinderen worden door schaken letterlijk slimmer. Behalve dat ons bedrijf, Slim.nl, de naam natuurlijk mee heeft, zijn wij actief in het voortgezet en (voorbereidend) middelbaar beroeps onderwijs. Wij verkopen software en hardware exclusief aan vrijwel alle middelbare scholen in Nederland en hun leerlingen. Dit doen wij allemaal via het internet. Hierdoor associëren we ons graag met het KNSB internetschaak in het bijzonder.”

Over de KNSB
De Koninklijke Nederlandse Schaakbond heeft ongeveer 21.000 leden. De KNSB stimuleert de beoefening van de schaaksport in Nederland, zowel in kwaliteit als in kwantiteit. De KNSB organiseert onder andere wedstrijden, trainingen en opleidingen om ervoor te zorgen dat de zoveel mogelijk mensen schaken op een zo hoog mogelijk niveau.

Over Slim.nl
Slim.nl is dé webwinkel voor iedereen die werkt of leert aan een VO of (V)MBO/ROConderwijsinstelling. Bij Slim.nl zijn eenvoudig en met hoge korting legale software, laptops, tijdschriften, boeken en allerlei computeraccessoires te verkrijgen. Deze korting kan oplopen tot wel 90%. Naast studenten en hun ouders kunnen docenten en medewerkers ook bij Slim.nl terecht.

Persbericht – Amsterdam, 9 juli 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *