Gezocht nieuwe eindredacteur..

SI-editorialJB-625

Schakers.info redacteur Jan Bey gaat na circa 12 jaar om gezondheidsredenen stoppen met de eindredactie van deze nog altijd populaire schakers website!

In maart-april 2002 was er een grote leegte m.b.t. de digitale schaaknieuwsvoorziening in ons land. Naast een paar gedrukte nieuwsitems was er toen (nog) niet zoveel te lezen/zien in schakend Nederland. Met losse bijdragen van veel schakers was er een redactieteam met onder meer Harmen Jonkman, Edwin van Haastert, Maaijveld foto’s, alsmede duizendpoot en de ‘John Frederikstad van de schaakwereld’, Johan Hut. Schakersinfo werd in de eerste jaren ondersteund door de toenmalige eigenaar van New In Chess, Wim Andriessen. Op dit moment bestaat dit groepje uit Richard Vedder (boekbesprekingen), John van der Wiel (columns) en AfeksĀ“s 2 en 3 zetten. Sinds een aantal jaren is Erika Sziva met haar boekhandel De Beste Zet ook op deze site te vinden. Veel (inter)nationaal schaaknieuws kwam van en naar onze site. Samenwerking met internationale websites is nog altijd het geval.

In 2009 werd deze site een online digitaal schakersmagazine, omdat er naast schakersinfo inmiddels een schaaksite was opgestart door Kees Schrijvers en er een actievere webmaster door de landelijke schaakbond werd aangesteld. Schakersinfo ging toen van zo’n 1500 dagelijkse bezoekers naar ongeveer de helft op dit moment, maar voorziet blijkbaar nog altijd in een behoefte. Ook het in 2005 door ons opgestarte verzamelen van de partijen uit de meesterklasse, gaf ons een gerespecteerd aanzien in ons land, maar ook daarbuiten.

Het is de bedoeling dat een nieuwe redacteur (liefhebber) deze site gaat voortzetten. Indien u interesse heeft in deze overwegend pro deo functie kunt u een mail sturen naar redactie@schakers.info en uw interesse kenbaar maken. Er zijn op dit moment al enige personen die wel willen doorgaan en daaruit zal er in april 2014 (einde van dit seizoen 2013-2014) een keuze worden gemaakt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *