Loek van Wely nieuwe toernooidirecteur Univé Schaaktoernooi

Unive Schaaktoernooi

Timman en Giri op 18e Univé Schaaktoernooi

Loek van wely

Loek van Wely (foto: Maaiveld)

De toernooiorganisatie, onder leiding van de nieuwe toernooidirecteur Loek van Wely is verheugd om de Univé Matches aan te kondigen: Anish Giri tegen Alexei Shirov en Jan Timman tegen Baadur Jobava.

Hiermee heeft de organisatie de twee grootste namen van het Nederlandse schaak weten te strikken. Anish Giri, de wereldkampioenskandidaat in spe, dan wel Nederlands hoop in bange dagen en Jan Timman, HET schaakicoon van Nederland en ook lange tijd bekend als “the best of the West”. Zij zullen de degens kruisen met Alexei “fire on board” Shirov, die vele fans over de hele wereld heeft vanwege zijn gedurfde offers en Baadur Jobava, Georgisch nummer 1, een relatief onbekende, echter onder de fijnproevers erg geliefd vanwege zijn onconventionele speelstijl. Spektakel is dus gegarandeerd.

Hartslagmeting

Verder streeft de organisatie ernaar om een noviteit te introduceren op het hoogste niveau: naast de gebruikelijke live uitzendingen via het internet met de weergave van de computer evaluatie, wordt ook het menselijk lichaam tijdens de partij in kaart gebracht door middel van een hartslagmeting.”Ook wij zijn erg benieuwd naar het resultaat als de spanning tot het kookpunt stijgt”, aldus toernooidirecteur Loek van Wely.

De 18e editie van het Univé Schaakfestival in Hoogeveen vindt van 11 tot en met 18 oktober plaats.De inschrijving voor het Univé Open en de amateur groepen begint op zaterdag 21 juni en loopt via de website www.univechess.nl.

Anish Giri      -   Jan Timman

Anish Giri – Jan Timman