75ste Noteboomtoernooi in CORPUS!

Noteboom_cover

 

Het 75e Noteboomtoernooi vindt van vrijdag 13 tot en met zondag 15 februari 2015 plaats in het Corpus Congress Centre.

Jubileum

In 2015 organiseert het Leidsch Schaakgenootschap (LSG) voor de 75e keer het Noteboom schaaktoernooi. Om dit jubileum luister bij te zetten, organiseren we, naast het vertrouwde weekendtoernooi met zes ronden Zwitsers, tal van activiteiten.

CORPUS vierkamp

Vier spelers zullen in de CORPUS vierkamp strijden om de Noteboom beker. Vier spelers die de traditie in zich dragen die past bij een herdenkingstoernooi als het onze. Ook de vorm heeft historische waarde; de eerste 38 edities van het Noteboom werden immers in vierkampen verspeeld. De keuze op deze heren is niet willekeurig; zij symboliseren het schaken in Leiden en in Nederland over de afgelopen decennia. In het verleden hebben zij allen één of meerdere malen deelgenomen en drie van hen hebben het Noteboomtoernooi weten te winnen. In totaal werden zij bovendien reeds 20 keer Nederlands Kampioen!

Deelnemers aan de vierkamp zijn:
– Jan Timman
– Loek van Wely
– Jan Smeets
– Predrag Nikolic

Hoofdsponsor

De organisatie is bijzonder trots dat zij in CORPUS een hoofdsponsor voor het Noteboomtoernooi gevonden heeft. Hiermee is ook de locatie bekend; en wat voor één! Alle evenementen vinden plaats in het CORPUS Congress Centre, vlak langs de A44.

De Congreszaal biedt voldoende ruimte voor de CORPUS vierkamp en alle drie de groepen uit het weekendtoernooi. In de Lounge kun je onder genot van een hapje of drankje analyseren of vluggeren. Hier vinden ook de verschillende nevenevenementen plaats, zoals de huldiging van oud-winnaars, het promotietoernooi, de simultaan en het commentaar van John van der Wiel. De borrel voor genodigden vindt plaats in het penthouse op de 6e verdieping.

Voor meer informatie kijk op: www.lsg-leiden.nl/noteboomtoernooi

Organisatie Noteboomtoernooi

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *