Heite Schaaktoernooi trekt toppers

Spelers van naam en faam doen mee aan het Invitatietoernooi van het Remco Heite Schaaktoernooi dat het laatste weekeinde van november wordt gehouden in Wolvega (Fr.). Naast Loek van Wely en Anash Giri (Nederlands kampioen 2009) zullen aanwezig zijn Erwin L’Ami en de buitenlanders Bartlomiej Macieja (Polen), de Deen Peter Heine Nielsen en Luke McShane uit Engeland. Op L’Ami na bezetten deze spelers allen een positie in de top-100 van de Fideranking. Daarmee is deze derde editie van het Heite Schaaktoernooi de zwaarste tot nu toe. De winnaar ontvangt naast het gebruikelijke prijzengeld een bonus waarmee hij desgewenst een heuse draver kan kopen. Hiermee benadrukt de organisatie de identiteit van de Stellingwerven als paardensportregio met onder andere een van de modernste drafcentra in Europa. Overigens schonken schonken van Wely (winnaar in 2006) en Macieja (winnaar in 2008) hun gewonnen paard aan het goede doel. 

Aan het Open Toernooi zullen onder andere aantreden  Friso Nijboer en Sipke Ernst. Nijboer eindigde eerder twee keer als tweede. Aan het lokale Schoolschaaktoernooi zullen naar verwachting meer dan dertig teams deelnemen. In enkele jaren tijd is de populariteit van het schaken op de basisscholen in Oost-en Weststellingwerf enorm toegenomen. Op meer dan de helft van de ruim vijftig scholen wordt geschaakt.

Het Remco Heite Schaaktoernooi wordt gehouden in Hotel Van der Valk in Wolvega. Het toernooi wordt mogelijk gemaakt door de provincie Fryslan, de gemeenten Oost- en Weststellingwerf, het bedrijfsleven in beide gemeenten en vele vrijwilligers. 

Het Remco Heite Schaaktoernooi is een tweejaarlijks toernooi bestaande uit een internationaal  Invitatietoernooi, een open Toernooi en een Schoolschaaktoernooi. Het (lokale) Schoolschaaktoernooi wordt jaarlijks gehouden.
 

(Persbericht Henk Feitsma)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *