Viktor Korchnoi overleden (1931 – 2016)

02 Korchnoi Wijk aan Zee 1991

Viktor Korchnoi was geboren op 23 maart 1931 in Leningrad, Rusland. Hij is overleden na een kort ziekbed in het ziekenhuis van Wohlen, Zwitserland, op 6 juni 2016 op een leeftijd van 85 jaar.

Korchnoi’s schaakcarrière duurde van eind jaren 40 tot en met 2015. Gedurende deze tijd bleef hij op hoog niveau spelen iets wat in zijn late jaren en zijn hoge leeftijd buitengewoon te noemen is. DE hoogte punten in zijn carrière waren de twee wk matches tegen Anatoly Karpov, die Viktor beide verloor. Vooral in de eerste tweekamp had hij een goede kans de titel te pakken. Zelfs in 2015 speelde hij nog een tweekamp tegen Wolfgang Uhlmann in Zurich Zwitserland.

(foto: Jos Sutmuller)

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *