Negen grootmeesters in Condigne Open Nederlands Schaakkampioenschap

ONK16_Cover

DIEREN – Negen grootmeesters staan ingeschreven voor het Condigne Open Nederlands kampioenschap Schaken, dat van 25 juli tot en met 4 augustus wordt gespeeld in Grandcafe/Zalencentrum/Sporthal Theothorne in Dieren. Onder hen zijn de huidige titelhouder Dimitri Reinderman en zijn voorgangers Viacheslav Ikonnikov en Erwin l’Ami. Nieuw op de lijst zijn de sterke grootmeesters Igor Khenkin en Leonid Milov uit Duitsland, Rustam Khusnutdinov uit Kazachstan en Das Debashis uit India.

DSC03743

Dimitri Reinderman (foto: René Olthof)

Erwin L' Ami (foto: Erika Sziva)

Erwin L’ Ami (foto: Erika Sziva)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op papier zijn net als vorig jaar de Nederlandse grootmeesters Erwin l’Ami en Dimitri Reinderman de besten. Reinderman werd vorig jaar kampioen. Tussen zijn winstpartijen door had hij ook een vermakelijke popquiz georganiseerd, die goed in de smaak viel. Dit jaar komt er weer een popquiz, op donderdagavond 28 juli. De derde Nederlandse grootmeester is Roeland Pruijssers, welbekend in Dieren. Viacheslav Ikonnikov, de Open kampioen van 2014, is ook weer van de partij, evenals de Duitse grootmeester Daniel Hausrath. De Duitse vertegenwoordiging is dit jaar sterker dan ooit, want naast Hausrath komen ook de ervaren grootmeesters Leonid Milov en Igor Khenkin (kampioen van Duitsland in 2011) en internationaal meester Thorben Koop. Sinds enkele jaren is ons evenement ook populair bij ambitieuze spelers uit India. Dit jaar heeft grootmeester Das Debashis zich gemeld, evenals de internationaal meesters Mishra Swayams, Sagar Shah en Mhamal Anuraq.  Er zijn ook vele sterke Nederlandse jeugdspelers aanwezig. Vooral van de 15-jarige Lucas van Foreest, die zo snel mogelijk net als zijn broer Jorden grootmeester wil worden, en van de 17-jarige regionale crack Thomas Beerdsen wordt vuurwerk verwacht.

Na Dimitri’s Popquiz op donderdag 28 juli – ook voor niet-schakers! – vindt op vrijdagavond 29 juli voor de vierde maal het open OSBO-snelschaakkampioenschap plaats – opnieuw met de fameuze snelschaker Hans Böhm, die op de middag ervoor en ook op de slotmiddag commentaar geeft op partijen van het Condigne Open NK. Verder heeft het organisatiecomité besloten om op zaterdag weer een rapidtoernooi te organiseren. Dit toernooi vindt plaats van 10.00 tot 16.00. Elke schaker die dan niet al in een andere groep in Dieren speelt is welkom. Zaterdagavond om 20.00 uur wordt in de schouwburgzaal van Theothorne de film ‘Pawn Sacrifice’ vertoond, over de legendarische match tussen Boris Spassky en Bobby Fischer in 1972. Schakers en niet-schakers zijn hier welkom; het entreegeld voor de film bedraagt 2 euro.

ONK16_Condigne

In alle groepen beginnen de partijen dagelijks om 13.00 uur. Op donderdag 4 augustus begint de laatste ronde om 12.00 uur. De toppartijen van het Open NK zijn live te volgen op de toernooiwebsite en daarop worden tevens dagelijks verslagen geplaatst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *