Run op startbewijs Leiden Chess Tournament

De zesde editie van het Leiden Chess Tournament (LCT) lijkt evenals in voorgaande jaren weer snel te zijn volgeboekt. Slechts een week nadat de inschrijving werd geopend hebben al bijna zeventig van de maximale 150 deelnemers een startbewijs vergaard. Met de komst van de Duitse kampioen en topgrootmeester Igor Khenkin, voormalig winnaar (2010) grootmeester Predrag Nikolic (Bos. & Herz.), grootmeester David Howell (Engeland) en de Russische grootmeesters Evgeny Vorobiov en Viacheslav Zakhartsov is er in Leiden opnieuw een topbezetting aanwezig. In tegenstelling tot voorgaande edities zullen dit keer acht topborden live via internet te volgen zijn. Dit zorgt wereldwijd jaarlijks op de toernooisite voor honderdduizenden kijkers. Een tiental meesters uit binnen- en buitenland is eveneens aanwezig waaronder de Australiër Alex Wohl, de Poolse meester Michal Luch en de Leidse meester Fred Slingerland. Daarnaast heeft een groot aantal grootmeesters en meesters bij de organisatie om startcondities verzocht. Hiervoor is echter aanvullende sponsoring nodig (onder meer huisvesting), dus zitten zij nog in de wachtkamer. Opvallend is dat een achttal spelers van de Duitse Schachclub Grünbach zich heeft ingeschreven.

Het internationale topschaakevenement in het Leidse denksportcentrum vindt plaats van vrijdag 6 juli tot en met zondag 15 juli 2012. Dezelfde drie hoofdsponsors als vorig jaar met Adhoc & Solide Administratie & Advies, Topsport Leiden en de Stichting Denksport Leiden maken het opnieuw mogelijk dat dit topsportevenement in Leiden kan worden gehouden.

Inschrijving geopend (27-02-2012)

Traditioneel is de inschrijving voor het Leiden Chess Tournament vanaf eind februari geopend. Ook dit jaar zal het deelnemersveld weer snel zijn maximum bereiken, want er kunnen maximaal 150 schakers deelnemen. Daarbij zitten ook dit jaar weer veel  spelers uit het buitenland. Zo heeft de organisatie nu al inschrijvingen binnen (internationaal gaat via e-mail) vanuit Duitsland, Rusland, Engeland, Frankrijk en Australië! Een eerste (voorlopige) deelnemerslijst zal zo spoedig mogelijk op de toernooisite verschijnen.

Nieuw!
In tegenstelling tot voorgaande jaren is de ratinggrenzen voor beide groepen enigszins aangepast: groep A (elo gelijk of meer dan >1900), groep B (gelijk of lager dan <1950), FIDE titelhouders (gelijk of meer dan >2350) gratis/no entry fee. Deelnemers dienen zich op vrijdag 6 juli vóór 18.30 uur te melden, anders worden ze op achterhand ingedeeld of ontvangen een bye voor de eerste ronde. Niet betaald voor 1 juli is geen garantie op deelname, dus op tijd het inschrijfgeld betalen. Men heeft een reductie van 5 euro op het inschrijfgeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *