Ontwerpwedstrijd schaakstukken tijdens Rotterdamse museumnacht..

(Op de foto het ‘Rotterdams schaakspel’. Een ontwerp van Harry Hoek)

Ook dit jaar organiseert het Schaakstukkenmuseum weer een ontwerpwedstrijd voor schaakspellen. Iedereen met een creatieve bui kan zijn of haar ontwerp tot zaterdag 10 maart (19.00 uur) inleveren bij het museum (Overblaak 94 Rotterdam). Alle ontwerpen worden tentoongesteld tijdens de Rotterdamse Museumnacht op zaterdag 10 maart a.s. Daarnaast zijn er ook nog mooie prijzen winnen!

Inmiddels is het Rotterdams schaakspel (zie foto) van de kunstenaar Harry Hoek, deelnemer van de ontwerpwedstrijd, opgenomen in de tentoonstelling als tafel- en XL-formaat. Het grote spel staat buiten opgesteld en daar kan mee gespeeld worden, het kleine staat in de vitrine. Beide formaten zijn in het Schaakstukkenmuseum te koop.  Harry Hoek vertelt over de totstandkoming van zijn geesteskind.

Meer info is te vinden op www.schaakstukkenmuseum.nl

Ook wie geen tijd heeft om te ontwerpen is van harte uitgenodigd om tijdens de Museumnacht de creaties van dit jaar te komen bekijken. En natuurlijk de rest van het Schaakstukkenmuseum. Voor hapjes en drankjes wordt gezorgd!

(Marjolein Overmeer, Schaakstukkenmuseum)

1 reactie

  1. E de jong. schreef:

    Heel mooi,kun je een tafelmodel opsturen naar assen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *