Oranje(schaak)feesten in een fraai zonnetje..


Noord, zuid, oost en west waren op maandag 30 april 2012 zonovergoten. In het centrum van Groningen Stad genoten vele duizenden bezoekers van de zon, drank en een goed stukje muziek. In Leiden werd door de politie halverwege de dag een bijna smekend bericht verzonden, om toch vooral niet meer naar Leiden (centrum) te komen. Het zat volledig dicht en dat kwam met name door een optreden van wereldkampioen en Leidenaar DJ Armin van Buuren.

Een heerlijk feestend Nederland met dit keer – de goden zijn geprezen – geen aanslagen, grote ongelukken en/of vechtpartijen van teveel drinkende gasten. We geven je op schakers.info een paar (schaak)evenementen op een rijtje.

Uw redacteur was te gast in Groningen op een fraai aangeklede Harmonieplein, waar Denksportcafé Atlantis zijn traditionele Oranje spelletjes markt hield. Bijna vanzelfsprekend nam ons groepje van acht Leidse Groningen feestgangers deel aan die spellen. Met name aan het snelschaaktoernooi van maximaal dertig deelnemers in twee sterktegroepen. Zoals gebruikelijk was de schakersinfo koningin Maaijveld (zie foto rechts met Raindrop Queen) met haar fototoestel bezig om enige zaken op de digitale plaat vast te leggen. Ook de Groningers Harry Gielen, Bart en Bernadette Beijer waren aan het foto’s schieten, maar daar zult u even voor moeten googlen. Wij beperken ons tot een klein overzichtje en enige beelden.

Er waren in de kraampjes op het Harmonieplein onder meer kleine toernooitjes met een schaak- en go-toernooi, RaindropChess en WirWar Spellen. Natuurlijk vielen er drankprijzen te winnen/scoren. De winnaars van de diverse toernooitjes zullen waarschijnlijk wel na enige tijd op de website van Lambertus van der Marel verschijnen: Café Atlantis.

Het snelschaaktoernooi werd uiteindelijk gewonnen door Laszlo Cako (zie foto links) die naast een ferme handdruk van organisator Van der Marel ook een geestrijke fles in ontvangst mocht nemen van één van de Sokolov Wijnen die in Atlantis wordt geschonken. Opvallend was de derde plek in het snelschaaktoernooi door meesterklasse bridger ‘What’s in a name’ Roel Piket. Uw SI-redacteur scoorde zowaar drie punten (9 ronden), maar ik heb snel verdrongen welke plaats daar Bey hoorde. Gek is dat toch met een selectief geheugen.

(Foto Maaijveld: .. OrAnje-special)

(Foto Maaijveld: Leidse Groningers..)

Winst Koninginnedagtoernooi voor Ivo Wantola

Het traditionele Open Leidse rapidkampioenschap op Koninginnedag in Voorschoten is gewonnen door LSG ‘er Ivo Wantola. Zijn nederlaag tegen Voorschotenaar Peter Wilschut maakte de laatste ronde nog spannend, maar ook meesterklasser Levon Galoyan ging er aan, zodat met 6 uit 7 de ongedeelde overwinning binnen was. Wilschut kwam tegen Bram van den Berg remise overeen en eindigde met 5,5 als ongedeelde tweede, een fraai resultaat voor de als 10e geplaatste. Peter won niet alleen van Wantola, maar ook van Frank Erwich en verloor alleen van GM Erik van den Doel. Van den Berg en Erwich volgden een halfje achter hem. Een andere Voorschotenaar, Roderick van Kempen, viel op door remises tegen Galoyan en IM Fred Slingerland en won de ratingprijs.

Zie de website van sv Voorschoten voor het volledige verslag.

Ook de Delftse Schaakclub hield traditioneel op Koninginnedag zijn Rapidtoernooi. Op de toernooisite kunt u binnenkort ongetwijfeld van de hand van Ted Barendse een verslag lezen.

(JB)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *