Fraai slotakkoord Nederlands Olympiade team

(foto facebook – Amy v.Zutphen: Nederlands team vs winnaar Armenië)

De ploeg van bondscoach Vladimir Chuchelov heeft een uitstekende prestatie neergezet door in de slotronde van de 40e schaak Olympiade Argentinïe met 3-1 te verslaan. Daarmee eindigde het Nederlandse team op de 6e plaats direct achter de grote schaaklanden Armenië, Rusland, Oekraïne, China en de Verenigde Staten. Het goud ging naar Armenië.

Nederland begon voortvarend aan de wedstrijd. Op bord 1 greep nationaal kampioen Anish Giri (foto toernooisite David Llada) met zwart al direct het initiatief. Het leverde hem een overwegende stelling en een grote tijdsvoorsprong op. De problemen groeiden zijn Argentijnse tegenstander al snel boven het hoofd en Giri zette Nederland op een snelle 1-0 voorsprong. Zijn goede voorbeeld werd gevolgd door Loek van Wely die op bord 2 in een Konings-Indische partij ook een grote tijdsvoorsprong kreeg. Hij had geen moeite met het stukoffer voor 3 pionnen dat tegenstander Flores bracht. De snelle 2-0 voorsprong werd daarna professioneel geconsolideerd. Ivan Sokolov gaf net na zet 40 remise om de 2 matchpunten veilig te stellen. Tot slot wist Jan Smeets een toreneindspel met een minuspion soepel remise te houden en bracht daarmee de eindstand op 3-1.

Met de 6e plaats voldeed het team aan de vooraf gestelde doelstelling. De kansen op een medaille waren verkeken na de nederlaag tegen winnaar Armenië in ronde 10.

(Nederlands vrouwenteam presenteerde zich eveneens op facebook..)

De Nederlandse vrouwen wonnen in de slotronde met 3-1 van Australië in een spannende match. Ze eindigden daarmee in de top-20.

(tekst persbericht Koos Stolk)

Zie toernooisite voor meer info.

Resultaten Nederlandse mannenteam

Resultaten Nederlandse vrouwenteam

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *