Peter Boel sterkste in Tata journalistentoernooi

Schaker/journalist Peter Boel (New In Chess) is er opnieuw in geslaagd het Tata journalistentoernooi te winnen. Ik ben even de tel kwijt, maar ik kan zo uit het hoofd wel drie of vier toernooiwinsten bedenken. Een remise in de slotronde tegen concurrent Martin Voorn volstond voor die titel (6 punten uit 7 ronden). René Nijland, Martin Voorn en Martijn Boele deelden de andere topplaatsen. Deze 24ste editie in Wijk aan Zee van de schrijvende pers had 23 deelnemers en was dit keer door de Tata organisatie verplaatst – economische redenen – naar een strandtent. ‘Nog even en ze dumpen ons in zee‘ was het schertsende commentaar van één van de deelnemers.

Maar wat voor één. Nee, niet zomaar een strandtent:  Het strandhuis.nl. Een goed geoutilleerde bar-restaurant met zicht op de besneeuwde duinen en de zee. Het watertje slaat naar hartenlust op de kust dankzij het natuurkundige fenomeen van eb & vloed. Zie foto rechts. Voorwaar een fraaie ambiance voor degene die er de schoonheid van kunnen waarderen.

Een aantal trouw deelnemende  journalisten heeft elk jaar een tegengesteld scoretabel. Bijvoorbeeld Alexander Münninghoff begint met 3 uit 3 en eindigt vervolgens zwakker. Martin Voorn begint slecht (dit keer met een 0 start tegen Karel van Delft) en eindigt dan sterk. Ook een schaker als René Nijland begint zwak en eindigt sterk. Bij onder meer Kees Vreeken en uw verslaggever is het wisselvalligheid troef. Wij adviseren u nog even naar de eindstand te gaan op de toernooisite van Tata, als hij tenminste is bijgewerkt. Want nu staat er de nog stand na de vijfde ronde. Het was goed om te horen dat er volgend jaar weer een Tata toernooi zal worden gehouden, want dan staat de teller voor het schakende journaille op 25! Misschien een jubel-editie mogelijk?!

(Jan Bey).

(Foto’s Maaijveld)

 (links de wisselprijs en rechts een prijs die in de kast van de winnaar mag..)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *